Fotó: www.jfa.jp

"Eljött az ideje, hogy lezárjam a pályafutásomat" – bejelentette visszavonulását a spanyol csatárklasszis

A világbajnok labdarúgó Fernando Torres pénteken a közösségi oldalán jelentette be, hogy tizennyolc év után szögre akasztja a cipőjét.
Nyikes Zoltán 2019. június 21., péntek 10:55
Fotó: www.jfa.jp
A világbajnok labdarúgó Fernando Torres pénteken a közösségi oldalán jelentette be, hogy tizennyolc év után szögre akasztja a cipőjét.
Szerző: Nyikes Zoltán 2019. június 21., péntek 10:55

Bejelentette visszavonulását Fernando Torres, a spanyolok világbajnok labdarúgója.

Tizennyolc izgalmas esztendő után eljött az ideje, hogy lezárjam a pályafutásomat

– írta pénteken közösségi oldalán a 35 éves csatár. Torres 1995-ben igazolt az Atlético Madridhoz, az első csapatban a 2000/2001-es szezonban mutatkozott be, utána hat idényen át volt kulcsember. A szurkolók körében Kölyök becenéven emlegetett labdarúgó angliai (FC Liverpool, Chelsea) és olaszországi (AC Milan) kitérőt követően 2015 elején szerződött vissza a spanyol fővárosba, de már nem tudott meghatározó emberré válni.

Tavaly nyáron lejárt a szerződése, és a japán élvonalban szereplő Szagan Toszu játékosa lett. Az Európa Ligát kétszer, a Bajnokok Ligáját egyszer nyerte meg, utóbbiban további egy alkalommal döntős volt. A válogatottal 2008-ban Európa-bajnoki címet szerzett, a németek elleni, bécsi döntőben ő szerezte az egyetlen gólt.

Két évvel később világbajnoki címet nyert, majd 2012-ben megvédte Eb-címét a spanyol csapattal. A nemzeti együttesben 110-szer lépett pályára, és 38 alkalommal volt eredményes.

(MTI)

Neked ajánljuk
Átigazolások
DAC
Samuel Petrás
A Zsolnától kölcsönvett Samuel Petrás a kölcsönjátéka letelte után is a DAC játékosa marad, miután a klub érvényesítette az opcióját és 2026 nyaráig szerződést hosszabbított a kapussal.
MOL Fehérvár
Patric Jildefalk
A Svédországból érkező 36 esztendős szakember asszisztensedzőként segíti majd Bartosz Grzelak munkáját.
Puskás Akadémia
Brandon Ormonde-Ottewill
Brandon Ormonde-Ottewill szerződést hosszabbított a Puskás Akadémiával. Az angol hátvéd 2024 nyaráig biztosan marad a PAFC-nál, és ha jövőre a klub él opciós jogával, ez a kontraktus 2025 júniusáig meghosszabbodik.
Tovább az összes átigazoláshoz