Elismerték: Ancelottit egy válogatott akarja elvinni a Real Madridtól

Ednaldo Rodrigues, a Brazil Labdarúgó Szövetség (CBF) elnöke azt szeretné, hogy Carlo Ancelotti legyen a válogatott következő szövetségi kapitánya.
Csakfoci.hu 2023. március 26., vasárnap 17:08
Ednaldo Rodrigues, a Brazil Labdarúgó Szövetség (CBF) elnöke azt szeretné, hogy Carlo Ancelotti legyen a válogatott következő szövetségi kapitánya.
Szerző: Csakfoci.hu 2023. március 26., vasárnap 17:08

Ednaldo Rodrigues elismerte, hogy a 63 éves olasz edző az első számú jelöltjük a posztra, de hangsúlyozta, nagyon ügyelnek a szabályok betartására, hiszen Carlo Ancelotti szerződése jövő nyárig szól a Real Madridnál. Az elnök hozzátette, hivatalosan egyelőre nem vették fel a kapcsolatot az edzővel vagy a menedzserével, de legkésőbb május végén szeretnék bejelenteni az új kapitányt.

A válogatott előző szakvezetője, Adenor Leonardo Bacchi, azaz Tite azt követően távozott a posztról, hogy a csapat kikapott a horvátoktól a decemberi világbajnokság negyeddöntőjében. Február közepe óta - ideiglenes megbízatással - Ramon Menezes irányítja a nemzeti együttest.

Ancelottit egyöntetűen tisztelik a játékosok. Nemcsak Ronaldo Nazario vagy Vinicius Junior, hanem mindazok, akik nála játszottak. Sőt, nem csak a játékosok kedvence, de úgy tűnik, a szurkolóké is, mert bárhová megyek Brazíliában, minden stadionban ő az első, akiről a drukkerek kérdeznek

- mesélte Rodrigues. Hozzáfűzte, nagyon szeretetteljesen beszélnek az olasz mesterről, elismerve a pályafutása során végzett példamutató munkáját.

Az elnök leszögezte, olyan edzőre van szükségük, akit a játékosok tisztelnek és csodálnak. Mint kiderült, a jelöltek között van Jose Mourinho, az AS Roma, Jorge Jesus, a Fenerbahce és Fernando Diniz, a Fluminense vezetőedzője is. (MTI)

Olvastad már?
Hivatalos: A PSG és a Chelsea után a Bayernnél is Lőw Zsolt lesz Tuchel egyik másodedzője
Lőw Zsolt is csatlakozik Thomas Tuchel edzői stábjához a Bayern Münchennél.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
ZTE FC
Senkó, Várkonyi, Drazic, Mance
Sallói elmondta, Senkó várhatóan a ZTE testvérklubjánál, a Nafta Lendavánál folytatja, míg a Lendván kitűnően védő Németh Ervin érkezhet. Várkonyit megvennék az MTK-tól. Mance és Drazic is szóba került.
Haladás
Újabb távozó
A kialakult nehéz helyzetre tekintettel a Szombathelyi Haladás újabb játékosa bontott szerződést a klubbal - a 17 éves támadó, Katona István távozott, már vasárnap sem lép pályára Gyirmóton.
Ferencváros
Edzőkérdés
A vezérigazgató elmondta, olyan edzőt keresnek, akinek van nemzetközi tapasztalata, ezért Máté Csaba visszahozatalára nincs esély.
Tovább az összes átigazoláshoz