Fotó: olympiacos.org

EKL: Rossz hírt közöltek az Olympiakosszal, hatással lehet a Fradi elleni párharcra is

Megváltozott az Olympiakosz bajnoki programja, amely igencsak kedvezőtlen eredményt hozott a pireuszi csapat számára.
Csakfoci.hu 2023. december 29., péntek 11:59
Fotó: olympiacos.org
Megváltozott az Olympiakosz bajnoki programja, amely igencsak kedvezőtlen eredményt hozott a pireuszi csapat számára.
Szerző: Csakfoci.hu 2023. december 29., péntek 11:59

Döntöttek Görögországban az első osztályú bajnokság (Szuperliga) további menetrendjéről, amely igencsak sűrűnek ígérkezik az Olympiakosz számára, ugyanis a csapatnak az élvonal mellett a Ferencváros elleni két Európa Konferencia Liga-párharcra is készülnie kell.

A pireusziak eredetileg a jelenlegi első helyen álló PAOK otthonában játszottak volna az FTC elleni első mérkőzés előtt, míg a két EKL-találkozó között az Aszterasz Tripolisszal vívtak volna csatát, azonban a görög Szuperliga vezetőségének ülésén a csapatok képviselői úgy határoztak, hogy az Olympiakosz a kilencedik OFI-t fogadja az első mérkőzés előtt, majd a PAOK otthonába látogatnak a második, budapesti túra előtt. Ez a párosítás egyébként a görög futball egyik lenagyobb rangadója, így Carlos Carvalhal vezetőedző a Fradi elleni két találkozó között sem pihentetheti a legjobbjait, habár az egyelőre kétséges, hogy nézők előtt rendezik-e a PAOK elleni derbit.

Az Olympiakosszal kapcsolatos hírekben jól értesült újságíró, Kostas Nikolakopoulos úgy gondolja, kizárólag a Fradi ellenfele számára lett kedvezőtlen a bajnoki program.

- Azt kell mondjam, hogy különösen a PAOK volt szerencsés a szavazáson, amelyen az átütemezett játéknapot február végére tűzték ki, hogy az eredeti menetrend szerinti rájátszás kezdési időpontjai ne csússzanak. A PAOK-Olympiakosz rangadót így közönség nélkül játsszák, de ez még nem minden! A megszavazott menetrend alapján az Olympiakosz most kénytelen lesz lejátszani két meccsét a Ferencvárossal a Konferencia Ligában, a PAOK elleni meccsére pedig a két EKL-meccs között kell utaznia, idegenbe. Február 15-én a magyarok ellen itthon, 18-án a PAOK ellen Szalonikiben, majd 22-én a magyarok ellen idegenben. A görög ligának az lenne a feladata, hogy segítsen az egyetlen görög csapatnak, amelyik februárban játszik Európában - a PAOK majd csak márciusban játszik. Amennyiben a PAOK-Olympiakosz más időpontban lenne, akkor az Olympiakosznak nem kellene Szalonikibe utaznia, miközben a budapesti meccsre készül - fogalmazott Nikolakopoulos, aki azt is hozzátette, hogy azzal is számolnia kell a görög együttesnek, hogy január 10-én és 17-én, valamint január 24-én, 31-én és február 7-én is lesznek kupameccsek, amennyiben a csapat eljut odáig.

Olvastad már?
Afrika-kupa: A Fradi nyári igazolása meghívót kapott a válogatottba - ezeket az NB I-es meccseket hagyhatja ki
Mohamed Ben Romdhane is ott lesz a 34. Afrikai Nemzetek Kupáján.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Szerződéshosszabbítás
A Fradi meghosszabbította a 21 éves Katona Bálint szerződését.
Leverkusen
Bősze Levente
Újabb magyar utánpótlás-válogatott játékos igazolhat külföldre: a Bundesligában listavezető Bayer Leverkusenhez szerződhet a 2009-es születésű Bősze Levente. (twitter.com/wonderkidshun)
U21-es válogatott
Szélesi Zoltán
Beigazolódott a Csakfoci korábbi értesülése: Szélesi Zoltán veszi át az U21-es magyar válogatott irányítását.
Tovább az összes átigazoláshoz