Fotó: dvsc.hu

EKL: Döntetlenre végzett, de a győzelemhez is közel állt a két kapufáig jutó Loki a Rapid otthonában

Az első félidőben Dzsudzsák, a másodikban Kyziridis találta el a kapufát, de végül nem esett gól a bécsi odavágón.
Nyikes Zoltán 2023. augusztus 10., csütörtök 22:56
Fotó: dvsc.hu
Az első félidőben Dzsudzsák, a másodikban Kyziridis találta el a kapufát, de végül nem esett gól a bécsi odavágón.
Szerző: Nyikes Zoltán 2023. augusztus 10., csütörtök 22:56

Az osztrák élvonalbeli Rapid Wien otthonában folytatta nemzetközi kupaszereplését a Debreceni VSC az Európa Konferencia Liga-selejtező harmadik fordulójának odavágóján. Az Alashkert elleni múlt heti EKL-meccshez képest csak egy helyen változtatott Srdjan Blagojevic vezetőedző, Alexandros Kyziridis helyett Joao de Oliveira kapott bizalmat ezúttal.

1. félidő

A 12. percben villant meg először a Rapid, ekkor Auer balról érkező beadása után Seidl megelőzte a védőket és nyolc méterről kapura pörgetett, de szerencsére épp oda, ahol Megyeri állt. Öt perccel később azonban a Loki még közelebb állt a gólhoz, miután egy szépen felépített támadást követően Joao Oliveirát szerelték szabálytalanul 17 méterre a kaputól, a megítélt szabadrúgást Dzsudzsák végezte el és a jobb alsó sarkot célba véve a kapufát találta el.

Ezt követően több lövéssel próbálkoztak a bécsiek, elsősorban Grüll révén, ám igazán nagy veszélyt ezek nem jelentettek. A 38. percben aztán egy szögletet követően Burgstaller közelről a léc alá vágta a labdát, de kézzel ért hozzá előtte, így kifelé jött a szabadrúgás. A szünet előtt még Megyeri is bemutatott egy nagy bravúrt, Burgstaller 20 méteres próbálkozását szedte ki a jobb felsőből.

2. félidő

A szünet után is bátran játszott a DVSC, az 55. percben emberhátrányban is megindíthatott egy támadást az ellenfél térfelén, de a jobbról érkező középre passznál lesen tartózkodott Dzsudzsák, így odalett a nagy lehetőség.

A hazaiaknál Kühn és Sattlberger próbálkozott lövéssel, előbbi kísérletét Megyeri könnyedén védte, utóbbi pedig nem talált kaput. A magyar kapusnak igazán komoly védeni valója nem is akadt ebben a felvonásban, a Loki egyenrangú partnere volt a Rapidnak és sokszor felért az ellenfél kapuja elé.

A 80. percben ismét nem kellett sok egy DVSC-gólhoz: Bárány bírkózta be magát a 16-son belülre, majd Kyziridishez passzolt, aki egy igazítás után, 12 méterről a bal kapufát találta el a lapos lövésével. A hajrában is bátran ment előre a DVSC és többet tartózkodott a bécsiek térfelén, Dzsudzsák három szögletet is elvégezhetett rövid idő alatt, de ezek sajnos nem okoztak veszélyt.

Végül maradt a döntetlen, így 0-0-ról folytatódik a párharc egy hét múlva Debrecenben.

Európa Konferencia Liga-selejtező, 3. forduló, 1. mérkőzés

Rapid Wien (osztrák)-Debreceni VSC 0-0

Rapid: Hedl - Schick, Querfeld, Cvetkovic, Auer - Kühn (Strunz, 81.), Sattlberger (Greil, 69.), Kerschbaum, Grüll (Bajic, 89.) - Seidl (Mayulu, 81.), Burgstaller.

DVSC: Megyeri - Kusnyír, Dreskovic, Romanchuk, Manrique - Lagatos, Loncar (Mojzis, 92.) - Szécsi (Domingues, 61.), Dzsudzsák (Varga J., 92.), Joao Oliveira (Kyziridis, 70.) - Babunski (Bárány, 70.).

Neked ajánljuk
Átigazolások
Békéscsaba
Érkező, távozó
Szerződtették a 18 éves támadót, Maronyay Zalán Gábort (legutóbb Szeged II). Kapusuk, Czinanó Antal Áron pedig Tiszaújvárosban szerepel majd a szezonban.
Kisvárda
Danijel Petkovic
A Várdáról távozó montenegrói válogatott kapus, Danijel Petkovic a KL-selejtezőben érdekelt, igaz, közben lett sereghajtó Liepajánál folytatja karrierjét.
MTK/Fehérvár
Kovács Mátyás
A kék-fehérek 20 éves támadója szerződést hosszabbított klubjával, de egy évre a Vidihez került kölcsönben. A fehérváriaknak nem lesz opciójuk a végleges megvételére.
Tovább az összes átigazoláshoz