Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

EKL: Csak kapufákig jutottak a csapatok, a Fradi Belgiumban is veretlen maradt

Nem esett gól a Ferencváros harmadik csoportmérkőzésén, így a Fiorentina elleni idegenbeli találkozó után a Genk otthonából is egy ponttal tér haza a magyar csapat.
Nyikes Zoltán 2023. október 26., csütörtök 22:54
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt
Nem esett gól a Ferencváros harmadik csoportmérkőzésén, így a Fiorentina elleni idegenbeli találkozó után a Genk otthonából is egy ponttal tér haza a magyar csapat.
Szerző: Nyikes Zoltán 2023. október 26., csütörtök 22:54

Csütörtökön 21 órától a Genk vendége volt a Ferencváros, az Európa Konferencia Liga-csoportkör harmadik fordulójában. A Fiorentina elleni előző EKL-találkozóhoz képest két helyen változtatott az FTC vezetőedzője, Dejan Stankovic: az egyik természetesen Varga Barnabás, aki sérülése miatt el sem utazott Belgiumba, helyét Aleksandar Pesic vette át, míg Ben Romdhane ezúttal a kispadon kezdett, Botka Endre pedig megkapta a lehetőséget.

1. félidő

Arteaga és Baah lövéseit jegyezhettük fel az első negyedórában, de egyik sem okozott különösebb veszélyt. Helyzetek sokaságát pedig nem is láthattunk az egész első félidő során, az FTC egyenrangú partnere volt a belgáknak, akik iramban nem tudták felülmúlni a magyarokat.

Sőt, a 30. percben kis híján a zöld-fehérek szereztek vezetést, amikor Abu Fani lövés helyett a védők mögé bemozduló Sigérhez emelte a labdát, aki átvette azt, majd kapásból, öt méterről lőtt, de már közel került hozzá a kapus, aki így bravúrral védeni tudott.

A szünet előtt nem sokkal aztán a Genk is közel járt a gólhoz: a Fradi korábbi támadója, Joseph Paintsil balról befelé tolt egyet, majd 16 méterről a felső lécet találta el a hosszú felé hulló csavarás.

2. félidő

A fordulás után már egy aktívabb Genk jött ki a pályára, az 50. percben Zeqiri fejelt 9 méterről, előrevetődve, de szerencsénkre éppen középre, Dibusz kezébe, míg a 61. percben egy szép összjáték végén Paintsil került nagy helyzetbe az ötös bal sarkánál, Dibusz azonban remekül mozdult ki és védte a ziccert.

A túloldalon Zachariassen tört egy az egyben kapura, de közeli lövését védte a kapus, majd néhány másodperccel később pedig beintette a lest az asszisztens. A 67. percben a frissen beállt Owusu mutatkozott be egy kísérlettel, de túlméretezte. Tíz perccel később McKenzie fejese megpattant Makreckisen a kapu előterében, de szerencsére a labda iránya nem változott meg annyira, hogy Dibuszt becsapja.

A 81. percben Abu Fani bal alsóba tartó távoli löketét ütötte szögletre a kapus, majd a sarokrúgást követően Owusu találta telibe a jobb kapufát 6 méterről, a kipattanó labda még Vandevoordt kapust is eltalálta, de nem a gólvonal felé pattant a játékszer. Az utolsó percben Arokodare durván megtaposta Abu Fani bokáját, így a játékvezető videóbírózást követően a kiállítás mellett döntött, de ez már nem volt hatással a találkozóra.

A hátralévő időben már nem forogtak veszélyben a kapuk, így a Fradi Firenze után Belgiumban is döntetlent ért el, ezzel veretlen maradt az F-csoportban, amelynek másik mérkőzésén a Fiorentina 6-0-ra verte a Cukarickit. A kvartettben így jelenleg a Fiorentinának, a Fradinak és a Genknek is öt pontja van, ám az olasz csapat a nagyarányű győzelmével az élre ugrott, míg a zöld-fehérek a második helyen állnak.

Európa Konferencia Liga-csoportkör, 3. forduló

Genk-Ferencváros 0-0
Kiállítva: Arokodare 93. - Genk

Genk: Vandevoordt - Munoz, McKenzie, Cuesta, Arteaga - Paintsil (Ait El Hadj, 90.), Galarza, Heynen, El Khannous - Baah (Sor, 75.), Zeqiri (Arokodare, 75.).

FTC: Dibusz - Botka (Ben Romdhane, 46.), Mmaee, Cissé (Abena, 46.), Ramírez (Pászka, 82.) - Abu Fani, Sigér, Zachariassen (Owusu, 65.) - Makreckis, Pesic (Lisztes, 72.), Marquinhos.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Gulácsi Péter
A kispadra szorult Gulácsi Péter "elgondolkodik a jövőjéről" az RB Leipzignél - írja a német Kicker.
Honvéd/MLSZ
Bobby Davison
Az FTC korábbi vezetőedzője, Bobby Davison elárulta, hogy 18 hónappal ezelőtt a Honvéd vezetőivel tárgyalt, egy hónapja pedig elküldte az önéletrajzát az MLSZ-nek, mert szívesen dolgozna az utánpótlásban is.
Légiósok
Kleinheisler László
Görögországban azt írják, hogy a téli átigazolási időszakban távozhat a Panathinaikosztól Kleinheisler László, aki akár Horvátországba vagy Magyarországra is visszatérhet.
Tovább az összes átigazoláshoz