Egy magyar is van a világ legnagyobb futballtehetségei között - itt a lista

A magyar U17-es válogatott Barcelonában nevelkedő kapusa, Yaakobishvili Áron is felkerült a The Guardian című brit lap listájára, amely a 60 legígéretesebb, 2006-ban született tehetségeit sorolja fel a labdarúgás világából.
Dudás Gábor 2023. október 12., csütörtök 11:59
A magyar U17-es válogatott Barcelonában nevelkedő kapusa, Yaakobishvili Áron is felkerült a The Guardian című brit lap listájára, amely a 60 legígéretesebb, 2006-ban született tehetségeit sorolja fel a labdarúgás világából.
Szerző: Dudás Gábor 2023. október 12., csütörtök 11:59

A The Guardian 60-as listáján Yaakobishvili Áron olyan játékosokkal szerepel együtt mint a pályafutását nyártól a Real Madridban folytató brazil szupertehetség, Endrick, a PSG fiatal francia középpályás-kiválósága, Warren Zaire-Emery, vagy épp a románok talán legnagyobb ígérete, Enes Sali (Farul Constanta).

Erre a listára egyébként 2017-ben Szoboszlai Dominik került még fel magyarként, illetve tavaly a Lieferingben szereplő osztrák-magyar támadó, Janó Zétény.

Yaakobishvili kapcsán - aki mellett mindössze három másik kapus tudott felkerülni a listára - a következőket írják a britek:

"A Barcelona számára az volt a jó, hogy nem is kellett Budapestre utazniuk Yaakobishvili megfigyeléséért. Amikor a fiatal játékos 11 éves volt, édesanyja Katalóniában kapott munkát, és alig egy évvel később már egy kis helyi klubban védett a kapus. Így kezdődött a kaland, és napjainkban Yaakobishvili rendszeresen az első csapattal edz, ahol próbálja megakadályozni Robert Lewandowski gólszerzését is.

A magyar származású kapus már öt éve számít a La Masiában a legnagyobb ígéretnek, nemrég pedig a Barcelona tartalékcsapatához került a harmadosztályba. Az agilis és remek reflexekkel megáldott Yaakobishvili mindkét lábával kiváló, ami egy modern kapusnál elengedhetetlen. Emellett koncentrált és nyugodt - egyesek szerint talán túlságosan is nyugodt. Édesapja Grúziában született, és izraeli útlevéllel rendelkezik, ami azt jelenti, hogy elég sok lehetősége van a nemzetközi labdarúgásban, de Yaakobishvili azt mondja, ő csak Magyarországot szeretné képviselni

- áll a hálóőr bemutatásában.

Yaakobishvili Áron Magyarországon született, ám családjával már nagyon fiatalon Barcelonába költözött. Tehetségét az FC Barcelona hamar felfedezte, és a világhírű akadémiáról, a La Masiáról egészen a klub második csapatáig jutott 17 éves koráig, de rendszeresen edzhetett már az első csapattal is.

A fiatal kapus édesapja Georgiában született és izraeli állampolgársággal is rendelkezik, de a tehetség már korábban kijelentette, hogy csak a magyar válogatottban tudja elképzelni a jövőjét.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Sepsi
Bernd Storck
Bernd Storck az idény végéig szóló szerződést írt alá, hosszabbítási opcióval.
BVSC
Szekeres az új edző
Igaznak bizonyultak a Csakfoci információi: Szekeres Tamás veszi át az NB II-es BVSC irányítását.
ETO FC
Hosszabbítás
A 19 esztendős Tóth Rajmund meghosszabbította szerződését a másodosztályú ETO FC csapatával. A győriek egykori akadémistája 2026 nyaráig írta alá új kontraktusát.
Tovább az összes átigazoláshoz