Fotó: MTI

Egy listán Messivel és Neuerrel a Fradi két válogatott játékosa - ők az idei év "terminátorai"

A CIES statisztikájából kiderül, hogy az idei év legfoglalkoztatottabb mezőnyjátékosai között kapott helyet Blazic, míg a kapusoknál Dibusz, Gulácsi, Tujvel és Szappanos is megtalálható.
Nyikes Zoltán 2020. december 21., hétfő 16:42
Fotó: MTI
A CIES statisztikájából kiderül, hogy az idei év legfoglalkoztatottabb mezőnyjátékosai között kapott helyet Blazic, míg a kapusoknál Dibusz, Gulácsi, Tujvel és Szappanos is megtalálható.
Szerző: Nyikes Zoltán 2020. december 21., hétfő 16:42

A svájci székhelyű Sporttudományok Nemzetközi Központja (CIES) a legfrissebb tanulmányában azt vizsgálta a világ összes bajnokságát figyelembe véve, hogy december 17-ig bezárólag melyik játékos - külön véve a mezőnyjátékosokat és a kapusokat - játszotta a legtöbb percet hivatalos tétmérkőzésen 2020-ban.

A mezőnyjátékosok rangsorának élén a Manchester United angol válogatott védője, Harry Maguire végzett, aki az idei évben 53 tétmeccsen 4745 percet játszott, őt követi a portugál válogatott hátvéd, Rúben Dias, aki a mostani évben a Benfica, majd a Manchester City színeiben 4344 percet töltött a pályán, a harmadik helyre pedig a Barcelona argentin klasszisa, Lionel Messi futott be 4293 játékperccel.

A TOP 100-as listán egy ferencvárosi játékos is helyet kapott, Miha Blazic az 59. helyen végzett 3754 perccel.

A kapusoknál az első három helyet a brazil bajnokságban edződő játékosok sajátították ki, sorrendben Marcelo Lomba (Internacional, 52 meccs, 4740 perc), Weverton Pereira (Palmeiras 4728 perc) és Fernando Prass (Ceará, 4620). A TOP 10-ben mindössze négy hálóőr véd európai bajnokságokban, Lukas Hradecky (Leverkusen, 4410 perc), Gianluigi Donnarumma (AC Milan, 4360), Jan Oblak (Atlético Madrid, 4290) és Manuel Neuer (Bayern München, 4277) is a legfoglalkoztatottabbak között.

Ebben a rangsorban négy magyar játékos nevével is találkozunk, érdekesség, hogy a Ferencváros kapusa, Dibusz Dénes és az RB Leipzig légiósa, Gulácsi Péter is egyaránt 3870 percet védett 2020-ban. A listán megtalálható még a Honvéd szlovák-magyar kettős állampolgárságú játékosa, Tomás Tujvel (3312 perc), valamint a Mezőkövesd Zsóry FC labdarúgója, Szappanos Péter (3268) is.

A teljes lista ide kattintva érhető el.

Neked ajánljuk
Átigazolások
MOL Fehérvár
Patric Jildefalk
A Svédországból érkező 36 esztendős szakember asszisztensedzőként segíti majd Bartosz Grzelak munkáját.
Puskás Akadémia
Brandon Ormonde-Ottewill
Brandon Ormonde-Ottewill szerződést hosszabbított a Puskás Akadémiával. Az angol hátvéd 2024 nyaráig biztosan marad a PAFC-nál, és ha jövőre a klub él opciós jogával, ez a kontraktus 2025 júniusáig meghosszabbodik.
NB I
Cristian Ramírez
Oroszországban azt írják, hogy Magyarországról is érdeklődnek a korábbi Fradi-játékos, Cristian Ramírez iránt.
Tovább az összes átigazoláshoz