Döntött a FIFA: Rájuk figyel majd a világ a foci-vb-n

Kijelölték azt a tizenhárom játékvezetőt, aki a videóbíró-rendszert kezeli majd a nyári, oroszországi labdarúgó-világbajnokságon.
Dudás Gábor 2018. április 20., péntek 7:10
Kijelölték azt a tizenhárom játékvezetőt, aki a videóbíró-rendszert kezeli majd a nyári, oroszországi labdarúgó-világbajnokságon.
Szerző: Dudás Gábor 2018. április 20., péntek 7:10

Pierluigi Collina, a nemzetközi szövetség (FIFA) játékvezetői testületének vezetője szerdán elmondta, olyan bírók is szerepet kapnak az elemzések során, akik meccseket vezetnek a tornán.

A technológia több bírálatot kapott a közelmúltban, és bár - a világ legjobb játékvezetőjének hat alkalommal megválasztott - Collina védelmébe vette, hangsúlyozta, hogy még a videóbíró sem mindig ad végleges válaszokat a vitás kérdésekre.

Az egyik legnagyobb visszhangot kiváltó esetre hétfő este, a német Bundesligában került sor. A Mainz-Freiburg mérkőzésen a játékvezető lefújta az első félidőt, a játékosok az öltözőbe vonultak, bekapcsolták a gyepszőnyeg öntözőberendezését, de a videóbírós elemzés során kiderült, hogy a vendégek védője, Marc-Oliver Kempf kézzel ért a labdához a tizenhatoson belül.

A futballistákat kihívták az öltözőből - a vendégek először nem akartak visszatérni, mert azt mondták, ha a bíró lefújta, akkor vége a félidőnek - és valójában csak az értékesített tizenegyes után kezdődhetett a pihenő.

Collina szerdán elmondta, kedden ez is szóba került a jelenleg is tartó firenzei tanácskozáson, és a bírók kaptak néhány egyértelmű ajánlást arra az esetre, ha hasonló a világbajnokságon is előfordulna. (MTI)

TOVÁBB: A vb játékvezetői kerete itt!

Neked ajánljuk
Átigazolások
DVSC
Srdjan Blagojevic
Külföldön azt írják, hogy Srdjan Blagojevic vezetőtedző az orosz élvonalbeli FC Szocsi egyik jelöltje.
Légiósok
Gazdag Dániel
A Philadelphia is bejelentette jövő évi keretét, Gazdag Dániel természetesen a garantált szerződéssel rendelkező játékosok között van 2024-re is.
A PL-be igazolhat?
Gulácsi Péter
A Mirror a magyar válogatott Gulácsi Pétert is a nagy erőkkel kapust kereső Newcastle United figyelmébe ajánlotta.
Tovább az összes átigazoláshoz