Fotó: dvtk.eu

Diósgyőrbe igazolt a Juventus magyar kapusa - hivatalos

Olaszországból igazolt fiatal, magyar korosztályos válogatott kapust a DVTK.
Csakfoci.hu 2023. január 3., kedd 20:38
Fotó: dvtk.eu
Olaszországból igazolt fiatal, magyar korosztályos válogatott kapust a DVTK.
Szerző: Csakfoci.hu 2023. január 3., kedd 20:38

Senkó Zsombor a DVTK játékos lett, Olaszországból igazolt tehát fiatal, magyar korosztályos válogatott kapust a DVTK. A 196 centiméter magas hálóőr három évet töltött a Juventusnál, ahol többek között Gianluigi Buffontól és Wojciech Szczęsnytől is tanulhatott.

Senkó az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatokat követően aláírta szerződését, majd új társaival részt vett az egészségügyi és fizikai felmérésen, szerdán pedig ott lesz az első idei csapatedzésen a DVTK-nál. Az NB II-ben éllovas klub nem tett bejelentést a szerződés részleteit illetően, de Senkó szavai és a korábbi olaszországi hírek is arról árulkodnak, hogy kölcsönben igazolhatott Miskolcra.

- Az egyeztetések alatt nagyon pozitív benyomásom alakult ki a klubról, és nagyon vonzó volt számomra szakmailag az ajánlat, amit a DVTK vezetői felvázoltak - mondta Senkó a dvtk.eu oldalán. - Nyilvánvalóan ismertem a Diósgyőrt, tudom, hogy hová jöttem és mit jelent ez a klub az itt élőknek.

Szerettem volna kicsit kiszakadni a megszokott környezetemből, hogy tovább tudjak fejlődni. Úgy érzem, hogy jól döntöttem, izgatottan várom a felkészülést és a közös munkát. Szeretnék mielőbb játéklehetőséghez jutni, hogy megmutathassam, mire vagyok képes.

A 20. születésnapját most szerdán ünneplő Senkó Zalaegerszegen kezdett focizni, majd 16 éves korában az Illés Akadémiától vásárolta meg játékjogát a Juventus. Miközben az olasz sztárcsapat utánpótlásában lépkedett előre, többször hívták az első csapat edzésére, ahol testközelből leshette el Gianluigi Buffon és Wojciech Szczęsny megoldásait - írja a klubhonlap.

A 2021/2022 évi kiírásban 7 meccsen védett az U19-es korosztály számára kiírt UEFA Youth League-ben, és oroszlánrészt vállalt az elődöntőbe jutásban - többek között kivédte az utolsó 11-est az alkmaari fiatalok elleni büntetőpárbajban -, ami a klub legjobb teljesítménye ebben a sorozatban. Többek között az itt nyújtott teljesítményének köszönhetően az első csapat keretében is számításba vették, először a Napoli ellen ült le a kispadra. A felnőtt fociba az idei évtől Juventus Next Gen néven szereplő második csapatban kóstolt bele tétmérkőzésen.

Mindeközben Olaszországból is folyamatosan hívták a korosztályos válogatott mérkőzéseire, az ősszel újjáalakult U21-es válogatottban szeptemberben mutatkozott be.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Sepsi
Bernd Storck
Bernd Storck az idény végéig szóló szerződést írt alá, hosszabbítási opcióval.
BVSC
Szekeres az új edző
Igaznak bizonyultak a Csakfoci információi: Szekeres Tamás veszi át az NB II-es BVSC irányítását.
ETO FC
Hosszabbítás
A 19 esztendős Tóth Rajmund meghosszabbította szerződését a másodosztályú ETO FC csapatával. A győriek egykori akadémistája 2026 nyaráig írta alá új kontraktusát.
Tovább az összes átigazoláshoz