Fotó: kicker.de

Dárdait a jövőjéről kérdezték: "Erről a klub vezetősége és a feleségem dönt" – korábbi segédje keményen kifakadt

Dárdai szerint akkor sem lesz bajban a Hertha, ha kiesik a Bundesliga 2-be. Neuendorf keményen kritizálta az őket korábban kirúgó Fredi Bobicot is.
Csakfoci.hu 2023. május 16., kedd 12:03
Fotó: kicker.de
Dárdai szerint akkor sem lesz bajban a Hertha, ha kiesik a Bundesliga 2-be. Neuendorf keményen kritizálta az őket korábban kirúgó Fredi Bobicot is.
Szerző: Csakfoci.hu 2023. május 16., kedd 12:03

A Kölntől elszenvedett 5-2-es vereség után két nappal, vasárnap hét és fél órás közgyűlést tartott a Hertha BSC, amelyet Kay Bernstein elnök és Benjamim Weber sportigazgató is képviselt, illetve megjelent a klub akadémiájának vezetője, Andreas Neuendorf és Dárdai Pál vezetőedző is. Közülük a legkeményebben Neuendorf fogalmazott a kialakult helyzettel kapcsolatban.

– Szerettem volna látni itt azt az egy, két vagy akár három embert, akinek a felelőssége, hogy a Hertha jelenleg utolsó a Bundesligában, és nehéz az anyagi helyzete. Egy ideig minden rendben volt, de aztán letértünk a helyes útról. Le kell szállnunk a magas lóról, amelyre mások felültettek minket. Ami most történik, az azért történik, mert valószínűleg így kell történnie, mert elkerülhetetlen.

Azok, akik ezért felelősek, már nincsenek itt. El kell viselnünk ezt a sz*rt. Elnézést a szóhasználatért. Hol vagytok most, hogy a szekér a sz*rba ragadt? Miért nem állították meg ezt a korábbi tisztségviselők?

– mondta ingerülten Neuendorf, akinek a szavai többek között a korábbi sportigazgatónak, Fredi Bobicnak is szóltak, aki kirúgta legutóbb Dárdait és az akkor segítőjeként tevékenykedő Neuendorfot is. – Nem vagyok elégedett a csapatunkkal. Öt átigazolási ablaka volt arra, hogy tisztességes csapatot állítson össze. Hiányzik a szenvedély és a szív a klub iránt. Amikor még mi dolgoztunk az első csapatnál, éreztem, hogy Fredi csak arra vár, hogy mikor rúghat ki minket.

A közgyűlésen Dárdai Pál jövője is szóba került, amire a magyar szakember viccesen csak annyit felelt: "Erről a klub vezetősége és a feleségem dönt."

– Mindig is éreztem, hogy a szurkolóink mögöttünk állnak, bíznak bennem is, amióta újra visszatértem. Ez nagy felelősséggel jár, ezért ígérem meg nekik mindig, hogy keményen dolgozunk, ezúttal is, amíg él a remény. De ha úgy alakul, hogy kiesünk a Bundesliga 2-be, ezzel a szurkolótáborral ott sem leszünk bajban – idézi a Kicker Dárdait.

Az elmúlt héten honlapunk is beszámolt arról, hogy veszélyben a Hertha licence, így akár az is előfordulhat, hogy bennmaradás esetén sem indul a csapat az élvonalban. Mindenesetre a közgyűlésen Kay Bernstein elnök igyekezett megnyugtatni mindenkit és hangsúlyozta, hogy igyekeznek minél hamarabb megoldani a problémákat, a közgyűlésen megjelentek pedig támogatták az elnököt a munkájában.

Olvastad már?
BL-selejtezők: A Fradi útja soha nem volt még ennyire kikövezve - itt vannak a legfrissebb lehetséges ellenfelek
A Fradi tavaly a második selejtezőkörben is még csak éppen hogy kiemelt volt, ebben a szezonban viszont a harmadik körös kiemelés is magabiztosan megvan, ami a koefficiens-pontokat illeti. Persze odáig el is kell jutni, és nehéz ellenfelek már az első selejtezőkörben is jöhetnek, az elmúlt évek jó szereplései azonban sosem látott jó esélyt kínálnak.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Gyirmót
Ketten távozhatnak
Honlapunk úgy értesült, hogy Soltész Dominik és Kovács Milán is távozik az NB II-es Gyirmót csapatától, utóbbi játékos pedig a Budapest Honvéd színeiben folytathatja.
Újpest/DVSC
Baranyai Nimród
A Debreceni VSC U21-es válogatott jobbhátvédjével, Baranyai Nimróddal pótolhatja az Újpest a kölcsönjátéka után Zalaegerszegre visszatérő Huszti Andrást. (nso.hu)
Újpest
Mészöly Géza
Hivatalossá vált, hogy nem hosszabbítják meg Mészöly Géza vezetőedző lejáró szerződését.
Tovább az összes átigazoláshoz