Dárdai XXL-es csapata még azt sem tudja, mi akar elérni: 5 fontos kérdés a Hertha-rajt előtt

Dárdai Pál hétfőn 16 órára hívta össze csapatát a nyilvános nyárkezdésre. Sok azonban még a megválaszolatlan kérdés a német másodosztályba süllyedt Herthánál.
Csakfoci.hu 2023. június 25., vasárnap 17:57
Dárdai Pál hétfőn 16 órára hívta össze csapatát a nyilvános nyárkezdésre. Sok azonban még a megválaszolatlan kérdés a német másodosztályba süllyedt Herthánál.
Szerző: Csakfoci.hu 2023. június 25., vasárnap 17:57

Ahogy a Bild fogalmaz, Dárdai Pálnak jelenleg egy "XXL-es" csapata van a keret nagysága (40 játékos) miatt, igaz, néhány futballista még nem érkezett Berlinbe, köztük van a német válogatottal az U21-es Eb-n szereplő Dárdai Márton is.

A magyar szakember a lap szerint természetesen már tervezi a keret szűkítését, és a megszokott módon, tisztán és egyértelműen azok tudtára adja majd, kire nem számít már a Bundesliga 2-es szezonban. A "kilövésre" váró futballisták külön is edzenek majd a maradóktól.

A Bild pedig összeszedte a legfontosabb kérdéseket és válaszokat a Hertha felkészülésének kezdetén.

► Kinek kellene mennie Berlinből?

A kölcsön-visszatérők közül a Hertha Piatek, Zeefuik, Schwolow, Maolida és Wollschläger számára keres vevőt, de Kempf, Rogel, Lukebakio, Tousart és Serdar eladására is lehet számítani. A kapus Oliver Christensen és az angol jobbhátvéd, Jonjoe Kenny is távozhat, ha megfelelő ajánlatok érkeznek értük.

► Mely Hertha-játékosokért érkezhetnek kiemelt ajánlatok?

A Frankfurt a már említett Lukebakióra áhítozik (többek között az Inter, a Villarreal és a Freiburg mellett), de Ngankam is a kiszemeltjei listáján szerepel, akárcsak Scherhant a Newcastle célpontjai között. A Hertha viszont utóbbi két fiatal csatárt szeretné megtartani.

► Kik az új igazolások?

A Karlsruhétól érkezett 28 éves kapus, Marius Gersbeck mellett eddig csak a 25 éves balszélsőt, Fabian Reese-t (Holstein Kiel) és a 18 éves dán támadót, Gustav Christensent (FC Midtjylland) igazolták le a berliniek. A nagy probléma az, hogy a Herthának először az eladásokból származó bevételre volna szüksége, mielőtt vásárolni kezdene - de kevesebb mint öt héttel a másodosztály rajtja előtt versenyt kell kicsit futnia az idővel is. Az átigazolási ablak szeptember 1-jén zárul. Ez azt jelenti, hogy a berlini csapatnak gyakorlatilag lehetetlen lesz koncentráltan belerázódnia a játékba, megtanulni az automatikus mechanizmusokat, mert a keretet valószínűleg két hónap alatt újra és újra cserélni fogják, játékosok jönnek-mennek majd - fogalmaz a lap.

► Melyek azok a területek, amelyeken még javítani kell?

A felkészülés kezdetén még hiányzik egy új főszponzor. Az "Autoheróval" kötött szerződés (közel 7 millió eurót fizetett a cég) június 30-án lejár. Legutóbb a sportcipő-kereskedő Stepan Timoshin ajánlott 1,5 millió eurós szponzorációt, de a Hertha visszautasította azt. A klub ugyanis reménykedik egy legalább hárommillió euró körüli értékű, jobban fizető szerződésben. Kérdés, hogy ez reális-e. A kiesett Schalke, a Stuttgart és a feljutott Darmstadt is keresi még a főszponzort - és jelenleg összességében állítólag jobb benyomást keltenek a piacon és a befektető-jelöltek előtt, mint a fővárosi klub.

► Mi az évad célja?

A tulajdonosok nemrég még egyértelműen az azonnali feljutásról beszéltek, Kay Bernstein klubelnök viszont egy interjúban már így nyilatkozott:

A második ligában könnyen meg lehet ragadni, de nekünk nem áll szándékunkban ezt tenni. Ugyanakkor meg kell várnunk a nyarat, hogy ezt megfelelően felmérhessük. Mit csinál a konkurencia, milyen a mi csapatunk? Csak akkor tudunk reális előrejelzést adni. Gazdaságilag azonban egy elmaradt feljutás is működhetne akár

- szólt az óvatos nyilatkozat, ami azt is előrevetíti, hogy szeptember előtt egyetlen Hertha-illetékes sem fog egyértelmű célkitűzést tenni a szezonra.

Neked ajánljuk
Átigazolások
DVSC
Leendő érkező
"Ha minden jól megy, 2024 nyarán leigazolunk egy rendkívül tehetséges, feltörekvő magyar játékost. Már régóta követjük a pályafutását, több mint 15 oldalnyi riportom van róla" - mondta Hayk Hovakimyan. (dvsc.hu)
DAC
Csinger Márk
A DAC 2027-ig hosszabbított U21-es magyar válogatott védőjével, Csinger Márkkal.
Ferencváros
Ifj. Lisztes Krisztián
Németországi sajtóhírek szerint a Frankfurt minden egyes meccs után, amit Lisztes a Ferencvárosnál játszik még a mostani idényben, egy kisebb prémiumot fizet a magyar klubnak.
Tovább az összes átigazoláshoz