Dárdai nem hibáztatta a Herthát a vesztes idényrajt után: "Két góllal vezetnünk kellett volna"

A Hertha BSC vezetőedzője a kimaradt helyzeteken bosszankodott a süsseldorfi vereség után, de látott pozitívumokat.
Csakfoci.hu 2023. július 30., vasárnap 20:09
A Hertha BSC vezetőedzője a kimaradt helyzeteken bosszankodott a süsseldorfi vereség után, de látott pozitívumokat.
Szerző: Csakfoci.hu 2023. július 30., vasárnap 20:09

Mint arról beszámoltunk, a Hertha BSC vereséggel kezdte a Bundesliga 2 idényét, mintegy tíz évvel azután, hogy utoljára a másodosztályban szerepelt. Bár a tudósítások szerint a berliniek bátor játékot mutattak be, a kapu előtt sokszor hoztak rossz döntéseket Düsseldorfban.

Az első félidőben meg kellett volna szereznünk a vezetést. Nem is egy góllal, hanem kettővel

- bosszankodott Dárdai Pál vezetőedző a Sky mikrofonja előtt az 1-0-s vereség után. A tréner szerint csapata egyszerűen túlságosan kiszámíthatatlanul futballozott a döntő helyzetekben, mint fogalmazott, "az utolsó passz, a megfelelő befejezés hiányzott" a játékukból.

A vereség miatti csalódottsága ellenére Dárdai a jó oldalát is látta a Hertha produkciójának, és kifejtette, hogy ez a vereség "jó lecke volt számunkra és az egész klub számára".

Nem hibáztathatom ma a csapatot

- mondta Dárdai, aki a nulla szerzett pont ellenére büszke is volt "mert a fiúk jó munkát végeztek". és mint a Kicker írja, a Hertha BSC játékosai valóban energikusan futottak minden labda után, jól vívták meg a párharcaikat, és egyenrangú ellenfelei voltak a feljutással kacérkodó házigazdának.

A mérkőzés során Dárdai mindhárom fiát bevetette a berlini csapatban (ez volt az első ilyen alkalom a német profi labdarúgás történetében), így Bence, Márton és a Fehérvárról visszaigazolt Palkó is ott volt a pályán az utolsó tizenkét percben, és próbálta döntetlenre menteni a találkozót - végül hiába.

- Ez az egész helyzet a klubnál egy nagy lehetőség is a fiatal játékosok számára - mondta Dárdai, aki világossá tette, hogy sok játékos még csak hat hete készül együtt, és nem működhet minden azonnal.

A Hertha péntek este újabb kísérletet tesz az első győzelemre, amikor a frissen feljutott SV Wehen Wiesbadent fogadja a berlini Olimpiai Stadionban, az első hazai mérkőzésen.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Ifj. Lisztes Krisztián
Németországi sajtóhírek szerint a Frankfurt minden egyes meccs után, amit Lisztes a Ferencvárosnál játszik még a mostani idényben, egy kisebb prémiumot fizet a magyar klubnak.
MTK Budapest
Futács Márkó
Távozott az MTK Budapesttől Futács Márkó. A 33 éves támadó másfél éven át viselte a klub mezét, de az idei szezonban nem kapott játéklehetőséget, így a felek közös megegyezéssel bontottak szerződést.
Honvéd / Kisvárda
Lazar Cirkovic
A Magyarországon eltöltött két év után a szerb Lazar Cirkovic úgy döntött, hogy új kihívást keres távol az NB I-től és otthonától.
Tovább az összes átigazoláshoz