Fotó: herthabsc.com

Dárdai Márton egyre közelebb kerülhet a magyar válogatotthoz, ismét találkoztak Rossival - részletek

A Bild szerint Marco Rossi személyesen egyeztetett Dárdai Mártonnal, a Csakfoci pedig úgy tudja, a feleknek nem is ez volt az első beszélgetésük egymással. Az esély megvan tehát a közös folytatásra, de a szövetségi kapitány korábban is kijelentette, hogy győzködni senkit nem fog.
Nyikes Zoltán 2023. december 5., kedd 12:37
Fotó: herthabsc.com
A Bild szerint Marco Rossi személyesen egyeztetett Dárdai Mártonnal, a Csakfoci pedig úgy tudja, a feleknek nem is ez volt az első beszélgetésük egymással. Az esély megvan tehát a közös folytatásra, de a szövetségi kapitány korábban is kijelentette, hogy győzködni senkit nem fog.
Szerző: Nyikes Zoltán 2023. december 5., kedd 12:37

A 2024-es Európa-bajnokság közeledtével egyre inkább kezd újra előtérbe kerülni Dárdai Márton jövője a magyar válogatottnál. A Bild információi szerint Marco Rossi az előző hétvégén a helyszínen tekintette meg a Hertha BSC-Elversberg Bundesliga 2-es találkozót, majd személyesen is találkozott Dárdai Pál középső fiával, hogy meggyőzze őt arról, hogy a magyar válogatottat válassza - írja a fussballtransfers.com.

A csakfoci.hu Németországból származó információi szerint a felek valóban kapcsolatban állnak egymással, sőt, úgy tudjuk, hogy a szövetségi kapitány már korábban is beszélgetett a közös folytatásról Dárdai Mártonnal, és nem ez volt az első egyeztetés. A reális esély tehát megvan arra, hogy Dárdai magyar válogatott legyen, de ennél többet egyelőre nem lehet kijelenteni. 

A Magyar Labdarúgó Szövetség korábban úgy fogalmazott, hogy minden olyan játékos, aki megfelel a szabályoknak maga dönt arról, hogy melyik nemzet csapatát választja. Ezzel egybecseng Marco Rossi korábbi kijelentése, aki pedig azt hangsúlyozta, hogy győzködni senkit nem akar, és csak azokra számít, akik teljes elszántsággal szerepelnek a magyar csapatban. A végleges döntésre tehát még biztosan várni kell, a legközelebbi kerethirdetés a felkészülési mérkőzések előtt, tehát március elején várható, amennyiben Dárdai Márton magyar válogatott lesz, az jó eséllyel ekkor derülhet ki.

Mint ismert, Dárdai Márton Berlinben született és már szinte egészen a kezdetektől a Hertha utánpótlásában nevelkedett, válogatott szinten pedig végigjárta a német utánpótláscsapatokat egészen az U16-tól az U21-ig, ám a felnőtteknél egyelőre nem számoltak vele.

A 21 éves labdarúgót éppen november közepén faggatta a válogatottbeli jövőjéről a Kicker, akkor a védő így nyilatkozott: "Ezen még nem gondolkodtam sokat. Most az itteni meccsekre koncentrálok, és majd meglátjuk, mit hoz a jövő. Az összes németországi ifjúsági válogatottban játszottam már, a döntés végül majd az enyém lesz. De még van idő" - mondta akkor Dárdai.

Olvastad már?
Légiósok: De Gea után Gulácsi nevét is bedobták a PL szupergazdag csapatánál - egy súlyos sérülés miatt lenne rá szükség
A Mirror a magyar válogatott Gulácsi Pétert is a nagy erőkkel kapust kereső Newcastle United figyelmébe ajánlotta.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Szerződéshosszabbítás
A Fradi meghosszabbította a 21 éves Katona Bálint szerződését.
Leverkusen
Bősze Levente
Újabb magyar utánpótlás-válogatott játékos igazolhat külföldre: a Bundesligában listavezető Bayer Leverkusenhez szerződhet a 2009-es születésű Bősze Levente. (twitter.com/wonderkidshun)
U21-es válogatott
Szélesi Zoltán
Beigazolódott a Csakfoci korábbi értesülése: Szélesi Zoltán veszi át az U21-es magyar válogatott irányítását.
Tovább az összes átigazoláshoz