Fotó: bild.de

Bundesliga 2.: Döntött a német szövetség a Hertha licencéről - bejelentés

Fellélegezhetnek a berliniek, megkapták a licencet a másodosztályra.
Nyikes Zoltán 2023. június 12., hétfő 20:09
Fotó: bild.de
Fellélegezhetnek a berliniek, megkapták a licencet a másodosztályra.
Szerző: Nyikes Zoltán 2023. június 12., hétfő 20:09

Május elején írta meg először Németországban a Bild, hogy a következő szezonra szóló licenc megadásával kapcsolatos félelmek gyötörték a Hertha BSC-t, miután "az eddigi legrosszabb esetnek" nevezte a Német Labdarúgó Szövetség (DFL) egyik, a licencadási folyamatot jól ismerő tisztviselője a berliniek pénzügyi dokumentumait.

A Kicker azonban ezúttal már arról számolt be, hogy a DFL hétfő délután szűkszavú bejelentést tett, ennek a tartalma viszont a Hertha BSC számára nagy megkönnyebbülést jelentett. A közlemény szerint "mind a 36 pályázó megkapta a licencet a Bundesliga és a Bundesliga 2. következő, 2023/24-es szezonjára". 

A portál emlékeztet, a DFL több biztosítékot is hiányolt a Hertha márciusban benyújtott licenckérelmében a klub megbízható jövőbeli működését illetően, ezért a Dárdai Pál vezetőedzőt is foglalkoztató klubnak nagy erőfeszítéseket kellett tennie a licenc megszerzéséért - és most sikerrel jártak.

– Ez jó hír a Hertha BSC számára – mondta Thomas Herrich ügyvezető igazgató a fővárosi klub hétfői közleményében. – Az elmúlt hetekben és hónapokban elvégeztük a házi feladatunkat, múlt szerdán a szükséges időben benyújtottuk az összes szükséges dokumentumot a DFL-nek, és minden kitűzött követelménynek megfeleltünk.

Olvastad már?
L'Équipe: Küszöbön az új Fradi-igazolás, nagy versenyt nyerhetnek a zöld-fehérek
A neves francia lap szerint az FTC három évre kötheti magához az ingyen érkező Ibrahim Cissét.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
RB Leipzig
Orbán Willi
Sajtóhírek szerint Orbán Willi hamarosan szerződést hosszabbít Lipcsében.
Ajka/Vasas
Schindler Szabolcs
Ahogyan azt honlapunk előre jelezte: távozott a Vasas tartalékcsapatától Schindler Szabolcs és az NB II-es Ajka vezetőedzője lett.
Ferencváros
Profi szerződés
A Ferencváros profi szerződést kötött Bagi Ádámmal, a 17 éves támadó 2019 óta erősíti a klubot.
Tovább az összes átigazoláshoz