Fotó: uefa.com

BL-sorsolás: Manchester City, Real Madrid, Milan, Galatasaray négyes is összejöhet, de Schäferék is belehúzhatnak - íme, a kalapok

Csütörtökön 18.00-tól tartják a Bajnokok Ligája csoportkörének sorsolását, amelyen ezúttal is összejöhet egy-két brutálisan erős kvartett.
Budai László 2023. augusztus 31., csütörtök 10:16
Fotó: uefa.com
Csütörtökön 18.00-tól tartják a Bajnokok Ligája csoportkörének sorsolását, amelyen ezúttal is összejöhet egy-két brutálisan erős kvartett.
Szerző: Budai László 2023. augusztus 31., csütörtök 10:16

Szerda este teljessé vált a Bajnokok Ligája 2023/24-es - ebben a lebonyolítási formában utolsó - szezonjának csoportkörös mezőnye. Már az is hivatalos, hogyan állnak össze a kalapok, azaz mely együttesek kerülik el biztosan egymást, és kik találkozhatnak. Azonos tagországból érkező együttesek ezúttal sem kerülhetnek egy csoportba.

A lentiek alapján akár egy Manchester City, Real Madrid, AC Milan, Galatasaray négyes is összejöhet, de az első három csapatot kaphatja Schäfer András együttese, a negyedik kalapos Union Berlin is akár. Gulácsi Péter és Willi Orbán klubja, az RB Leipzig második kalapos, így kedvezőbb helyzetből várhatja a sorsolást, amelyet ma (csütörtök) 18.00-tól tartanak.

A kalapok egyébként a következők alapján álltak össze: az 1. kalapba került a Bajnokok Ligája, az Európa Liga győztese és az UEFA-rangsor szerinti első hat ország bajnokcsapata. A 2., 3. és 4. kalapba került a többi csapat a 2023-as UEFA-együtthatók sorrendjében.

A BL-csoportkör kalapjai

Fotó: twitter.com/UefaRankings

Olvastad már?
BL-sorsolás: Gulácsiék a címvédőt, Schäferék a Real Madridot és a Napolit is megkapták - íme, a csoportok
Csütörtök este kisorsolták a Bajnokok Ligája-főtábla nyolc csoportját.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Ifj. Lisztes Krisztián
Németországi sajtóhírek szerint a Frankfurt minden egyes meccs után, amit Lisztes a Ferencvárosnál játszik még a mostani idényben, egy kisebb prémiumot fizet a magyar klubnak.
MTK Budapest
Futács Márkó
Távozott az MTK Budapesttől Futács Márkó. A 33 éves támadó másfél éven át viselte a klub mezét, de az idei szezonban nem kapott játéklehetőséget, így a felek közös megegyezéssel bontottak szerződést.
Honvéd / Kisvárda
Lazar Cirkovic
A Magyarországon eltöltött két év után a szerb Lazar Cirkovic úgy döntött, hogy új kihívást keres távol az NB I-től és otthonától.
Tovább az összes átigazoláshoz