BL: Megijedtek az olaszok az erdélyi bírótól - "Ellentmondásos ítéletek után tér vissza"

Az olasz Gazzetta dello Sport külön cikkben elemezte az UEFA döntését, miszerint az európai szövetség az erdélyi születésű játékvezetőt, Kovács Istvánt delegálja a keddi Internazionale-Atlético Madrid Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőre. Az olaszok egy tavalyi, szintén milánói BL-meccs miatt tartanak a bírótól.
Csakfoci.hu 2024. február 20., kedd 8:32
Az olasz Gazzetta dello Sport külön cikkben elemezte az UEFA döntését, miszerint az európai szövetség az erdélyi születésű játékvezetőt, Kovács Istvánt delegálja a keddi Internazionale-Atlético Madrid Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőre. Az olaszok egy tavalyi, szintén milánói BL-meccs miatt tartanak a bírótól.
Szerző: Csakfoci.hu 2024. február 20., kedd 8:32

"A román játékvezető az AC Milan-Napoli mérkőzésen történt ellentmondásos ítéletei után tér vissza a Bajnokok Ligája előző kiírásából" - írják az olaszok, kiemelve, hogy Kovács István számára tavaly áprilisban nagyon rosszul zárult a milánói BL-meccs, és az ottani bíráskodása senkit sem győzött meg, különösen a nápolyiakat nem, akik panaszt nyújtottak be miatta az UEFA-nál.

A dél-olaszok szerint nekik mindenért sárgát adott a játékvezető, míg a Milan következmények nélkül szabálytalankodhatott. Az egyik legkeményebb kritikát a nápolyi középpályástól, Elif Elmasztól kapta.

- Nem is tudom, mit mondhatnék a játékvezetésről, ez hihetetlen volt... A mi csapatunkban az összes játékost figyelmeztette, az ellenfél ugyanolyan szabálytalanságokat követett el, de azokért mégsem járt sárga. Ilyet én még életemben nem láttam, ez az, amiért idegesek lettünk a pályán - nyilatkozta a Mediasetnek.

A Napoli vezetőedzője, Luciano Spalletti amiatt találta meg a 10 sárgát és 1 pirosat kiosztó bírót, hogy az dühkitörés miatt sárgát adott védőjének, Kimnek, akinek így ki kellett hagynia a visszavágót, a másik oldalt viszont nem járt lap Rafael Leaónak, aki szétrúgta a szögletzászlót.

De nemcsak a Napoli játékosai akadtak ki Kovácsra, hanem a milanosok is, Davide Calabria a lefújás után például dühödten rohant felé, amiért a Lobotka-Saelemaekers esetnél nem adott büntetőt a piros-feketéknek.

Ezek után az olaszok aggódva értesültek Kovács újabb milánói kiküldetéséről, kiemelve, hogy a bíró számára akkor véget is ért az idény a nemzetközi porondon, most azonban visszatér Olaszországba. Igaz, azt is hozzáteszik, hogy erre az AC Milan-Borussia Dortmund csoportmérkőzésen nyújtott jó teljesítménye miatt kerül sor.

A szeptemberben 40. életévét betöltő Kovács a Szatmár megyei Nagykárolyban született magyar édesapa és román édesanya gyermekeként. A civilben testnevelő tanárként dolgozó spori 2018 óta nemzetközi játékvezető, ő vezette többek között a Roma és a Feyenoord 2022-es döntőjét a Konferencia Ligában. Ugyancsak ott volt a 2022-es világbajnokságon is, de egyetlen mérkőzést sem vezetett, igaz, negyedik bíróként nyolc találkozón is közreműködött.

Olvastad már?
Nincs több kérdés: Mbappé aláírt a Real Madridhoz - kiszivárgott a fizetése és a szerződése hossza is
Lejár a szerződése, így ingyen szerzi meg a Real Madrid a 75-szörös francia válogatott világklasszist.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Újpest
Lőw Zsolt, Szalai Ádám
Sajtóhírek szerint Szalai Ádám nemet mondott az Újpest sportigazgatói pozíciójára. A lila-fehérek felvették a kapcsolatot Lőw Zsolttal is, aki azonban nem edzőként segítene.
Légiósok
Szalai Attila
A Kicker szerint a Hoffenheim sportigazgatója az olyan "átigazolási mellényúlások" miatt távozhat, mint például Szalai Attila, Mërgim Berisha és Anton Stach.
Nyíregyháza
Révész Bálint
A klubtulajdonos az erősítési tervekről is beszélt a csakfoci.hu-nak.
Tovább az összes átigazoláshoz