Fotó: facebook.com/kecskemetite

BL, EL, EKL: Brutális pénzeket kereshetnek az NB I-es csapatok is Európában - itt a lista

Az UEFA közzétette azokat a pénzdíjakat, amelyeken az ebben a szezonban az európai kupákban részt vevő csapatok osztoznak majd. Az oroszlánrész természetesen ezúttal is a Bajnokok Ligájának jut, de az Európa Liga és a Konferencia Liga is kecsegtető összegekkel honorálja a klubokat.
Csakfoci.hu 2023. július 10., hétfő 18:31
Fotó: facebook.com/kecskemetite
Az UEFA közzétette azokat a pénzdíjakat, amelyeken az ebben a szezonban az európai kupákban részt vevő csapatok osztoznak majd. Az oroszlánrész természetesen ezúttal is a Bajnokok Ligájának jut, de az Európa Liga és a Konferencia Liga is kecsegtető összegekkel honorálja a klubokat.
Szerző: Csakfoci.hu 2023. július 10., hétfő 18:31

A három európai sorozatban kiosztandó UEFA-pénz összesen 2,732 milliárd euró, amelyből 2,032 milliárd euró jut a kontinentális csúcsversenyre, azaz a Bajnokok Ligájára, illetve az Európai Szuperkupára. Az Európa Liga csapatai 465 millió euró, a Konferencia Liga résztvevői pedig 235 millió eurót kapnak összesen.

Bajnokok Ligája

A végső győztes hozzávetőlegesen 72 millió eurót tehet majd a klubkasszába. Minden egyes, a főtáblán aratott győzelemért jár 2,8 millió, valamint a csoportmérkőzéseken elért döntetlenekért 930 ezer euró, ehhez jön a részvételi díj és a piaci százalék is.

A főtáblára jutás 15,64 millió eurót ér, akik pedig a csoportokból továbbjutnak, tovább is kaszálhatnak, hiszen nyolcaddöntőbe jutásért 9,6 millió eurót, a negyeddöntőért 10,6 millió eurót, az elődöntőért 12,5 millió eurót, a döntőbe jutásért pedig 15,5 millió eurót kapnak az érintett csapatok, majd a finálé nyertese további 4,5 millió euróban részesül.

Az UEFA a selejtezőkre - ahol a magyar bajnok Ferencváros is érintett - összesen 30 milliós büdzsével készül, a playoff-körben elvérző gárdák 5-5 millió eurós "vigaszdíjat" kapnak.

Olvastad már?
Hatalmas meglepetés a Fradi BL-keretében: Kimaradt az előző szezon házi gólkirálya - itt a névsor
Sztanyiszlav Csercseszov vezetőedző nem nevezte a BL-keretbe Ryan Mmaeét, de kimaradt többek között Auzqui, Loncar, Pesic és Tokmac is.
Elolvasom

Európa Liga

Minden csapat, amely részt vesz az Európa Liga csoportkörében, 3,63 millió euróban részesül. A győzelemeket 630 ezer euróval, a döntetleneket pedig 210 ezer euróval díjazza az európai szövetség. A csoportelsők 1,1 milliót, a második helyezettek pedig 550.000 eurót kapnak bónuszként.

A nyolcaddöntőbe eljutók jutalma 1,2 millió euró, a negyeddöntősöké 1,8 millió, az elődöntősöké 2,8 millió és mindkét döntős 4,6 milliót tesz zsebre, a győztes ehhez további 4 milliót adhat majd hozzá.

Konferencia Liga

A három magyar csapattal (KTE, DVSC, ZTE) induló sorozatban sem fukarkodtak a jutalmakkal.

A csoportkörben résztvevő csapatok 2,94 millió eurót kapnak, a győzelemért 500 ezer, a döntetlenért 166 ezer eurót fizetnek az UEFA-nál. A csoportgyőztesek 650 ezer eurót, a második helyezettek pedig 325 ezer bónuszt kapnak.

A tizenhat közé jutásért 300 ezret, a nyolcaddöntőért 600 ezret, a negyeddöntőért 1 milliót, az elődöntőért 2 milliót, a fináléért pedig 3 milliót fizetnek. Az EKL-győztes jutalma további 2 millió euró lesz.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Fehérvár
Szabó Levente
A tavaszt a DVTK-nál töltött Vidi-csatár, Szabó Levente iránt német, holland és svájci csapatok is érdeklődtek. A hírek szerint a 24 éves játékos végül Németországban folytathatja. (Sportál)
Fradi
Dionisi másnak is kell
A 44 éves olasz szakember nemcsak a zöld-fehéreknél, hanem az olasz élvonalban szereplő Cagliarinál is jelölt a kispadra.
ZTE
Velük erősíthetnek
Két Budafok-játékossal, a kapus Gundel-Takács Bencével és a középpályás Csonka Andrással erősíthet a ZTE. (NSO)
Tovább az összes átigazoláshoz