Benzema, Mbappé, Messi: Csak egyikük lehet a világ legjobb játékosa - Rossi és Szoboszlai is szavaz

Karim Benzema, Kylian Mbappé és Lionel Messi maradt versenyben az év legjobbja címért a Nemzetközi Labdarúgó Szövetségnél (FIFA).
Csakfoci.hu 2023. február 10., péntek 18:10
Karim Benzema, Kylian Mbappé és Lionel Messi maradt versenyben az év legjobbja címért a Nemzetközi Labdarúgó Szövetségnél (FIFA).
Szerző: Csakfoci.hu 2023. február 10., péntek 18:10

A szervezet pénteken hozta nyilvánosságra a három nevet, egy hónappal azt követően, hogy közölte a 14-es listát. Közülük a katari világbajnokságon az argentinokat győzelemre vezető és a torna legjobbjának megválasztott Lionel Messinek, a döntőben mesterhármast szerző, gólkirály francia Kylian Mbappénak, valamint utóbbi honfitársának, a vb-t sérülése miatt kihagyó tavalyi aranylabdás Karim Benzemának maradt esélye a győzelemre.

Messi kétszer nyerte el a FIFA év játékosa címet, négyszer pedig akkor bizonyult a legjobbnak, amikor a FIFA az Aranylabda-szavazással együtt választotta ki a legjobbat. Mbappé és Benzema még nem volt az év játékosa a nemzetközi szövetségnél.

A FIFA-nál tavaly és tavalyelőtt a lengyel Robert Lewandowski lett a legjobb a férfiaknál.

A női játékosok 14-es listáját is szűkítették: az angol Beth Mead, az amerikai Alex Morgan és a spanyol Alexia Putellas közül kerülhet ki a végső győztes.

A szavazásban hagyományosan a válogatottak csapatkapitányai és szövetségi kapitányai, valamint újságírók vesznek részt, a szurkolók pedig február 3-ig szavazhatnak a FIFA honlapján. A díjat február 27-én, Párizsban adják át. (MTI)

Neked ajánljuk
Átigazolások
MOL Fehérvár
Patric Jildefalk
A Svédországból érkező 36 esztendős szakember asszisztensedzőként segíti majd Bartosz Grzelak munkáját.
Puskás Akadémia
Brandon Ormonde-Ottewill
Brandon Ormonde-Ottewill szerződést hosszabbított a Puskás Akadémiával. Az angol hátvéd 2024 nyaráig biztosan marad a PAFC-nál, és ha jövőre a klub él opciós jogával, ez a kontraktus 2025 júniusáig meghosszabbodik.
NB I
Cristian Ramírez
Oroszországban azt írják, hogy Magyarországról is érdeklődnek a korábbi Fradi-játékos, Cristian Ramírez iránt.
Tovább az összes átigazoláshoz