Szoboszlai a Real elleni siker után: "Nem is kívánhattam volna jobb születésnapot" - szerinte megtalálta magát a csapat

Willi Orbánnal és Szoboszlai Dominikkal a csapatban az RB Leipzig kedd este 3-2-re legyőzte a címvédő Real Madridot a Bajnokok Ligájában. A lefújást követően a 22. születésnapját ünneplő Szoboszlai összegezte a találkozót.
Póczik Dávid 2022. október 26., szerda 8:36
Willi Orbánnal és Szoboszlai Dominikkal a csapatban az RB Leipzig kedd este 3-2-re legyőzte a címvédő Real Madridot a Bajnokok Ligájában. A lefújást követően a 22. születésnapját ünneplő Szoboszlai összegezte a találkozót.
Szerző: Póczik Dávid 2022. október 26., szerda 8:36

Nem is kívánhattam volna jobb születésnapot, valószínűleg még nem is volt ilyen. Remélem, hogy még lesz.

Így minden klappolt, kedd reggel jó hangulatban keltem fel, örültem, hogy egy BL-meccsre esik a születésnapom, még akkor is, ha reggel kilenctől a csapattal kellett lennem és nem tudtam a családommal, barátaimmal lenni. De nagyon örülök, hogy a három pontot sikerült itthon tartanunk - kezdte a mérkőzés utáni értékelését Szoboszlai Dominik az m4sport.hu-nak.

Úgy mentünk fel a pályára, hogy az elmúlt hét meccsünkön nem kaptunk ki egyszer se. Két döntetlen mellett a többit nyertük és ha megnézzük, akkor elég neves csapatok ellen játszottunk.

Úgy gondolom megtalálta magát a csapat, az volt a terv, hogy ne azon gondolkozzunk, hogy ők mit fognak csinálni a labdával, hanem legyünk nálunk a labda, mert valószínűleg az ilyen nagy csapatok sem szeretnek a labda elől futni.

A 22 éves középpályást arról is kérdezték, mi változott a csapatnál azóta, hogy Marco Rose vette át az irányítást.

Őszinte leszek, ez nagyjából mindenhol úgy van, hogy ha jön egy új edző, akkor mindenki meg szeretné mutatni magát, mindenki a kezdőbe szeretne kerülni, főleg azok, akiknek előtte nem volt annyi lehetősége, gondolok itt magamra.

Én is így mentem bele, hogy megadatott még egy lehetőség, ugye ismerem régről, még akkor is ha Salzburgban nem olyan volt vele a kapcsolatom, mint amilyennek elképzeltem. Úgy gondolom, hogy megtaláltuk a közös hangot, bízik bennem és ezt érezteti is velem.

- folytatta Szoboszlai, majd beszélt a folytatásról is.

Tanulni kell mindenből, akkor is ha veszít a csapat, akkor is, ha nyer. Nem szabad elszállni magunktól, a földön kell maradni és koncentrálni kell a következő meccsekre, jönnek a Bundesliga-meccsek aztán megyünk Varsóba, a Sahtar elleni BL-meccsre. Ott ugyanolyan küzdelemmel és akarattal kell felmenni a pályára, ahogyan ma felmentünk. 

Olvastad már?
BL: Szoboszlaiék legyőzték a címvédő Real Madridot, gólcunami Párizsban - eredmények, videók
Orbánnal és Szoboszlaival verte a Lipcse a Benzemát is nélkülöző Realt. A keddi BL-eredmények.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Sepsi
Bernd Storck
Bernd Storck az idény végéig szóló szerződést írt alá, hosszabbítási opcióval.
BVSC
Szekeres az új edző
Igaznak bizonyultak a Csakfoci információi: Szekeres Tamás veszi át az NB II-es BVSC irányítását.
ETO FC
Hosszabbítás
A 19 esztendős Tóth Rajmund meghosszabbította szerződését a másodosztályú ETO FC csapatával. A győriek egykori akadémistája 2026 nyaráig írta alá új kontraktusát.
Tovább az összes átigazoláshoz