Lőw: "Elképesztő élmény lenne BL-győztesként visszatérni a Puskás Arénába"

A BL-döntőre készül a PSG-nél asszisztensedzőként tevékenykedő Lőw Zsolt, aki szerint többen felismernék az országunkban rejlő lehetőségeket, ha a győzelemnek részese lenne egy magyar szakember.
Nyikes Zoltán 2020. augusztus 22., szombat 19:34
A BL-döntőre készül a PSG-nél asszisztensedzőként tevékenykedő Lőw Zsolt, aki szerint többen felismernék az országunkban rejlő lehetőségeket, ha a győzelemnek részese lenne egy magyar szakember.
Szerző: Nyikes Zoltán 2020. augusztus 22., szombat 19:34

Két német csapat (Bayern München, Leipzig) és három német edző (Hans-Dieter Flick, Julian Nagelsman, Thomas Tuchel) is elődöntőbe jutott az idei Bajnokok Ligájában, és a finálé esélyesének is a Bayern Münchent tartják a PSG-vel szemben. A korábban több német csapatot is dirigáló Thomas Doll a Bayernnek drukkol, és konkrét tippel is szolgált a DIGI Sport híradójának. Lőw Zsolt PSG-másodedző nagy álma válna valóra azzal, ha a PSG BL-győztesként Budapesten játszhatna Szuperkupa-döntőt.

"Remélem, a Bayern nyeri a döntőt. Hansi Flick vezetésével 35 meccsen 32 győzelmet aratott a München, agresszív, letámadásos játékkal értek el nem akármilyen győzelmeket. Éhesek a sikerre, remek a csapatmorál, és optimális a fiatal és idősebb játékosok aránya.

A tippem: a Bayern 2-1-re megnyeri a döntőt"

– nyilatkozta a DIGI Sport híradójának, a Sport 24-nek Thomas Doll.

A német koncepciót alkalmazó, a Dortmunddal szoros kapcsolatot ápoló budapesti UDSE csapatánál dolgozó Lisztes Krisztián a PSG sikeréért szorít, amelynél Tuchel mester segítője Lőw Zsolt. „A Bayern München a favorit, de nyilván drukkolok Zsoltnak. Nagy dolog lenne, ha a Bajnokok Ligája-trófea hozzájuk kerülne. Ott van Neymar, Mbappé, Di María – olyan játékosok szerepelnek a csapatban, hogy azért a Paris-Saint Germain sem egy olyan lefutott csapata a döntőnek, hogy azt mondhatnánk, semmi esélye sincsen” – fogalmazott az UDSE tehetségfejlesztési igazgatójaként tevékenykedő Lisztes.

Lisztes emlékeztetett a tényre, hogy az idei év sikeredzői közül többen is ugyanonnan indultak. "Lehet mondani, valamit tényleg nagyon-nagyon tudnak, akár Jürgen Klopp, akár Tuchel - mindketten Mainzból indultak, sőt Lőw Zsolt is játszott ott. De azért kiemelném Ralf Rangnick munkásságát is a Leipzignél.

Innovatív dolgokat alkalmaznak, és folyamatos fejlődésen megy át a német foci, látjuk a végeredményt, hogy ilyen magas szinten a Bayern München milyen dominanciára képes.”

Doll dolgozott a Hamburg, a Dortmund és a Hannover vezetőedzőjeként is, Magyarországon pedig a Ferencvárosnál edzősködött. "Azt hiszem, mi vagyunk a legjobbak a világon” – nevetett fel, amikor arról kérdezték, miért olyan sikeresek idén a német szakemberek, majd jelezte, hogy nem gondolta komolyan. Aztán elmesélte, honnan ismeri a Bayern München vezetőedzőjét. „Ha visszaemlékszem 2003-re, az edzői papírjaimat Hansi Flickkel együtt szereztük meg, és ez egy csodálatos időszak volt. Megannyi új szakmai módszert elsajátítottunk; most pedig csak azt láthatjuk, hogy a Bayern egyre csak erősebb."

A vasárnapi Bayern-PSG döntőben kiderül, idén melyik Európa legjobb klubcsapata, a győztes pedig – az Európa Ligát elhódító Sevilla ellenfeleként - Budapesten szerepelhet majd az európai Szuperkupa fináléjában. Ha a PSG is ott lenne ezen a mérkőzésen, azzal Lőw Zsolt álma válna valóra.

„Magyar emberként, BL-győztesként visszatérni a Puskás Arénába, ez valami elképesztő élmény lenne, a sors sem tudna jobb forgatókönyvet írni ennél. Elképesztő történet lenne számomra, de szerintem sok magyar ember számára is. Óriási büszkeséggel töltene el, ha úgy beszélnének rólunk, a Paris-Saint Germainről, az edzői stábról, mint amelynek részese egy magyar kissrác, aki Magyarországról indult, és onnan érte el ezeket a sikereket. Többen felismernék az országunkban rejlő lehetőségeket, hogy mennyi tehetségünk van, akár edző, akár játékos szinten, és egy picit felkapná mindenki a fejét Magyarország hallatán. Egy mérkőzés választ el minket ettől, ami viszont borzasztó nehéz lesz” – nyilatkozta a Sport 24-nek telefonon Lőw Zsolt.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Mohamed Ali Ben Romdhane
Tunéziában azt írják, hogy az Al Ahlyhoz igazolhat Mohamed Ali Ben Romdhane, honlapunk azonban úgy értesült, hogy a Fradinál egyelőre nem jelentkezett az egyiptomi csapat az üzlettel kapcsolatban.
ETO FC
Kuznyecov Szergej
Korábbi hírünknek megfelelően Kuznyecov Szergej lett a győriek új vezetőedzője.
ETO FC
Távozik a vezetőedző
Az NB II-ben szereplő ETO FC vezetősége szerződést bontott az első csapatot irányító Antonio Munozzal.
Tovább az összes átigazoláshoz