Kassai vs. Ancelotti: "A bíró rosszabb volt, mint mi” – újra találkoznak a BL-ben

Kassai Viktor ismét Carlo Ancelotti csapatának, ezúttal a Napolinak vezet mérkőzést a Bajnokok Ligájában. A másfél évvel ezelőtti, müncheni találkozójukra egyikük sem emlékezhet vissza szívesen – egy olasz lap elő is vette az akkor történteket.
Csakfoci Admin 2018. október 2., kedd 10:54
Kassai Viktor ismét Carlo Ancelotti csapatának, ezúttal a Napolinak vezet mérkőzést a Bajnokok Ligájában. A másfél évvel ezelőtti, müncheni találkozójukra egyikük sem emlékezhet vissza szívesen – egy olasz lap elő is vette az akkor történteket.
Szerző: Csakfoci Admin 2018. október 2., kedd 10:54

A 2017 áprilisában lejátszott Real Madrid-Bayern München, Bajnokok Ligája-negyeddöntőt 4-2-re nyerték a hazaiak, a mérkőzés után azonban nem is az eredmény, hanem sokkal inkább Kassai Viktor játékvezető teljesítménye került reflektorfénybe, elsősorban Cristiano Ronaldo (les)gólja és Arturo Vidal kiállítása miatt.

Az olasz Calciomercato annak kapcsán vette elő a történteket, hogy az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) döntésének értelmében Kassai vezeti majd a Napoli-Liverpool Bajnokok Ligája-csoportrangadót (szerda, 20:45). Az olaszok felvetik, hogy a Napoli jelenlegi trénere, Carlo Ancelotti és a magyar játékvezető másfél évvel a bírói szempontból is nagy port kavart madridi találkozót követően ismét összefut a BL-ben, méghozzá „rossz emlékek” kíséretében.

Akkor a Philip Lahm, a Bayern München csapatkapitánya által csak „a bíráskodás szempontjából szerencsétlen” összecsapást követően Ancelotti nemes egyszerűséggel azt mondta, hogy „rossz bíráskodást” láthattak. A meccs lefújását követően, a háromszoros BL-győztes edző „gratulált” a magyar bírónak a mutatott teljesítményéhez, de több világsztár is hallatta a hangját az ítéletek miatt.

Ha a játékvezető nem hibázott volna ennyit, ki tudja, mi történt volna. Ezek egyértelmű tévedések voltak. Beszéltem a bíróval a meccs után és mondtam neki, hogy „szép munka volt”. A bíró teljesítménye rosszabb volt, mint a miénk. Jól játszottunk, önfeláldozóan futballoztunk és nagyon közel is jártunk a továbbjutáshoz, de a játékvezető hátrányba hozott bennünket. Büszke vagyok a játékosaimra. Tudom, hogy ilyen a labdarúgás, ez benne van a játékban, de nem ilyen gyakran. A les egyértelmű volt Ronaldo góljánál, Vidal belépője még csak szabálytalan sem volt. Remélem, a videótechnológia majd segíteni fogja a játékvezetőket, mert ilyen bakik egyszerűen nem fordulhatnak elő egy Bajnokok Ligája-negyeddöntőn. Rossz bíráskodást láthattunk. Ennyi, punktum – fogalmazott 2017 áprilisában, Kassai produkciója kapcsán a 3-szoros BL-győztes olasz tréner.

Kassai akkori madridi bírákodásáról részletes krónika is készült – kattints!

Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Gulácsi Péter
A kispadra szorult Gulácsi Péter "elgondolkodik a jövőjéről" az RB Leipzignél - írja a német Kicker.
Honvéd/MLSZ
Bobby Davison
Az FTC korábbi vezetőedzője, Bobby Davison elárulta, hogy 18 hónappal ezelőtt a Honvéd vezetőivel tárgyalt, egy hónapja pedig elküldte az önéletrajzát az MLSZ-nek, mert szívesen dolgozna az utánpótlásban is.
Légiósok
Kleinheisler László
Görögországban azt írják, hogy a téli átigazolási időszakban távozhat a Panathinaikosztól Kleinheisler László, aki akár Horvátországba vagy Magyarországra is visszatérhet.
Tovább az összes átigazoláshoz