"Kassai lehet a Barcelona 12. játékosa" - beleszálltak a BL-rangadó előtt Angliában

Egy öt évvel ezelőtti meccs és a párizsi ténykedése miatt is aggódva tekintenek közreműködése elé.
Dudás Gábor 2016. október 31., hétfő 16:17
Egy öt évvel ezelőtti meccs és a párizsi ténykedése miatt is aggódva tekintenek közreműködése elé.
Szerző: Dudás Gábor 2016. október 31., hétfő 16:17

 

Mint arról a csakfoci.hu már beszámolt, Kassai Viktor lesz a játékvezető kedden, a manchesteri Etihad Stadionban, ahol a házigazda City a Barcelonát fogadja majd a Bajnokok Ligája csoportkörének 4. fordulójában, a C-csoport rangadóján. A magyar bíró munkáját öt honfitársa (Ring György, Tóth Vencel - asszisztensek, Bognár Tamás, Farkas Ádám - alapvonali játékvezetők, és Berettyán Péter - negyedik bíró) segíti majd Angliában.

Delegálása nem aratott osztatlan sikert Angliában, egy manchesteri oldal például kétkedő hangvételű írással reagált kinevezésére. "Lapimádó" bíróként jellemzi a "This is Our City" nevű portál a magyar játékvezetőt és ki is fejtette a portál cikkében, melyik meccs miatt tart Kassaitól.

Bár egyik edző sem "szállt bele" Kassai Viktorba a Bayern München és a Manchester City 2011 szeptemberi BL-találkozója (2-0) után, több szigetországi és német lap is említést tett egy fontos hibáról és egy valószínűsített tévedésről a magyar sípmester kapcsán – ezt a találkozót emlegeti cikkében a lap.

Angol szakértők akkor arra hívták fel a figyelmet, hogy a sporttársnak a 3. percben büntetőt kellett volna adnia a vendégcsapat javára, amikor Jerome Boateng, a bajorok védője eltalálta David Silva lábát a tizenhatoson belül. A mértékadó Kicker is elismerte beszámolójában, bizony szerencsés volt Jupp Heynckes együttese, hogy Kassai sípja néma maradt az esetnél.

Boateng a 24. minutumban Micah Richardsot lökte fel a büntetőterületen belül, és bár erről az esetről azért megoszlottak a vélemények, erősek voltak azok a hangok, amelyek itt is egy elmaradt tizenegyest emlegettek. Utóbbi eset kapcsán a most "aggódó" blog megjegyzi, hogy az akkori angol válogatott védő túl nagyot homorított az esésénél, így alighanem emiatt nem kapott 11-est a csapata.

A két jelenet 0:14-től és 0:50-től a videón:

 

Kassait ezen két eset miatt tartja „bűnösnek” a blog, és azt is megjegyzik, hogy a magyar bíró 4 sárgát is kiosztott az angol csapatnak, miközben a Bayern 11 szabálytalasága ellenére megúszta figyelmeztetés nélkül a müncheni összecsapást.

A szerző egy frissebb emlék miatt is belekötött azonban honfitársunkba. Mint ismeretes, ez év szeptemberében Kassai a PSG-Arsenal rangadón is vezető bíróként közreműködött, és akadt egy erősen vitatott jelenet a meccs utolsó negyedében, amikor Marco Verrattit és Olivier Giroud-t is kiállította a spori.

A portál szerint itt túlzó volt mindkét játékos esetében a piros lap, ezért felhívta a City figyelmét, hogy

minden tudására és jó magaviseletére szüksége lesz, ha le akarja a győzni a Barcelonát és "tizenkettedik játékosát", Kassait…

Neked ajánljuk
Átigazolások
Újpest
Lőw Zsolt, Szalai Ádám
Sajtóhírek szerint Szalai Ádám nemet mondott az Újpest sportigazgatói pozíciójára. A lila-fehérek felvették a kapcsolatot Lőw Zsolttal is, aki azonban nem edzőként segítene.
Légiósok
Szalai Attila
A Kicker szerint a Hoffenheim sportigazgatója az olyan "átigazolási mellényúlások" miatt távozhat, mint például Szalai Attila, Mërgim Berisha és Anton Stach.
Nyíregyháza
Révész Bálint
A klubtulajdonos az erősítési tervekről is beszélt a csakfoci.hu-nak.
Tovább az összes átigazoláshoz