Fotó: facebook.com/SKSlovanBratislava1919

Fradi-Slovan: Rasszizmus miatt szektorbezárások és komoly pénzbüntetés a pozsonyiaknak - akár két évre is kitilthatják a szlovák szurkolókat

Rassszizmus, pirotechnika és pályára dobált tárgyak miatt kapott komoly pénzbüntetést a Slovan, amelynek szurkolói nem utazhatnak el az idegenbeli EL-selejtezőre - sőt, később ebből akár kétéves kitiltás is lehet.
Nyikes Zoltán 2022. július 29., péntek 16:05
Fotó: facebook.com/SKSlovanBratislava1919
Rassszizmus, pirotechnika és pályára dobált tárgyak miatt kapott komoly pénzbüntetést a Slovan, amelynek szurkolói nem utazhatnak el az idegenbeli EL-selejtezőre - sőt, később ebből akár kétéves kitiltás is lehet.
Szerző: Nyikes Zoltán 2022. július 29., péntek 16:05

Az Európai Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága a hivatalos oldalán tette közzé, hogy vizsgálatot indított a Slovan Bratislava szurkolóival szemben a Ferencváros elleni BL-selejtező első mérkőzésén történtek miatt.

A határozatból kiderül, hogy a szövetség a pozsonyi együttesre 40 ezer eurós - azaz nagyjából 16 millió forintos - bírságot szabott ki a szurkolók rasszista viselkedése miatt, továbbá elrendelte, hogy a Slovan következő hazai nemzetközi mérkőzésén, tehát az Olimpiakosz elleni EL-selejtezőn a stadion C-lelátóját (ami összesen 10 szektort jelent) teljesen zárják le - itt foglal helyet a pozsonyi B-közép is. A határozat kitér arra is, hogy a lezárandó szektorokban a pozsonyi klubnak ki kell helyeznie egy transzparenst a "#NoToRacism" (nem a rasszizmusra) felirattal és az UEFA logójával.

Az UEFA továbbá azzal is bünteti a Slovant, hogy a görögök elleni idegenbeli EL-selejtezőre bezárja a vendégszektort, azaz nem lehetnek pozsonyi szurkolók a meccsen.

Amennyiben pedig legközelebb újabb lelátói rendbontásra kerül sor, úgy további két évig nem utazhatnak majd idegenbe a Slovan-drukkerek.

A határozat utolsó pontjaiból az is kiderül, hogy tárgyak pályára dobálása miatt 25 ezer eurót, míg pirotechnikai eszközök használatáért 13 ezer eurót kell fizetnie a szlovák klubnak.

A Ferencváros szurkolóival kapcsolatban egyelőre nem közölt döntést az UEFA.

Olvastad már?
A rajt előtt még egy nagy bejelentés a Vasasnál: Újabb magyar válogatott játékossal erősítettek - hivatalos
Jelentős NB I-es és nemzetközi tapasztalattal rendelkező, magyar válogatott gólkirályt igazolt a Vasas Holender Filip személyében.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
BVSC
Szekeres Tamást nevezhetik ki
Információink szerint a jövőben Szekeres Tamás felelhet a BVSC-nél lévő szakmai munkáért.
Ferencváros
Arbër Hoxha
Az ulloi129.hu szerint valóban a klub látókörében van a horvát lapok által a Fradival szóba hozott Slaven Belupo-szélső, Arbër Hoxha.
Légiósok
Gulácsi Péter
A kispadra szorult Gulácsi Péter "elgondolkodik a jövőjéről" az RB Leipzignél - írja a német Kicker.
Tovább az összes átigazoláshoz