Fradi: Rasszizmus a Slovan ellen, szektorbezárást és pénzbüntetést is kirótt az UEFA

Legalább 1000 ülőhelyet le kell zárni a Groupama Arénában a következő hazai nemzetközi meccsen, de a pénzbüntetés sem maradt el. Az FTC továbbá nem árusíthat jegyeket egy jövőbeli idegenbeli találkozóra - ezt azonban két év próbaidőre felfüggesztették.
Nyikes Zoltán 2022. augusztus 5., péntek 19:41
Legalább 1000 ülőhelyet le kell zárni a Groupama Arénában a következő hazai nemzetközi meccsen, de a pénzbüntetés sem maradt el. Az FTC továbbá nem árusíthat jegyeket egy jövőbeli idegenbeli találkozóra - ezt azonban két év próbaidőre felfüggesztették.
Szerző: Nyikes Zoltán 2022. augusztus 5., péntek 19:41

Mint ismert, az Európai Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága a Ferencváros-Slovan Bajnokok Ligája-selejtezőt követően már kemény büntetést rótt ki a pozsonyiakra a szurkolók viselkedése miatt, ezúttal pedig a magyar együttes ügyét tárgyalták.

Az UEFA hivatalos oldalán megjelent dokumentum szerint a FEB a Fradi szurkolóinak rasszista magatartása miatt 15.000 eurós pénzbírság ot szabott ki,

valamint a Groupama Aréna stadionjának részleges lezárását rendelte el a soron következő UEFA-mérkőzés idejére, tehát a Qarabag elleni jövő heti visszavágóra. Az említett részleges stadionbezárás legalább 1.000 ülőhelyet érint a B tribünön.

Arra kötelezték továbbá a Fradit, hogy a következő hazai mérkőzésén "#NoToRacism" feliratú transzparenst helyezzen ki, amelyen az UEFA logója is szerepel.

A döntések között az is szerepel, hogy a szurkolók rasszista magatartása miatt az FTC nem árusíthat jegyeket a csapat egy jövőbeli idegenbeli, nemzetközi kupamérkőzésére - ezt azonban két év próbaidőre felfüggesztették.

További pénzbüntetések sem maradtak el: pirotechnikai eszközök, tárgyak pályára dobálása, sértő jellegű provokatív üzenetek és rongálás miatt

50.000 eurót, míg 14 000 eurót bizonyos nyilvános közlekedőfolyosók lezárása miatt kell fizetnie az FTC-nek.

Végül a közlemény azt is megjegyzi, hogy a Ferencvárosi TC-nek 30 napon belül fel kell vennie a kapcsolatot a Slovannal, az FTC-szurkolói által okozott károk rendezése érdekében, azaz a pozsonyi stadionba összetört 20 szék miatt.

Olvastad már?
Eladta a Fradi háromszoros bajnokát Kelet-Európa egyik legjobb csapatának - hivatalos
Az FTC-től három év után távozó ukrán szélső, Olekszandr Zubkov visszatért nevelőegyesületéhez, a Sahtar Donyeckhez.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Asteras Tripolis
Ádám Martin
A görög Asteras Tripolis hivatalos honlapján jelentett be Ádám Martin érkezését.
NB I
Meshack Ubochioma
Egyelőre nincs még klubja Meshack Ubochiomának, akivel július elején bontott szerződést a ZTE.
Légiósok
Ádám Martin
Úgy tűnik, egyre közelebb a megegyezés a görög Aszterasz Tripolisz és Ádám Martin között.
Tovább az összes átigazoláshoz