Fotó: www.fradi.hu

BL, EL: Komoly versenyhátrányba kerülhet továbbjutás esetén a Fradi, a Vidi és a Honvéd - ez áll a háttérben

Számos európai országban kitolódott az átigazolási időszak, Magyarországon azonban maradt az eredetileg megjelölt szeptember 22-i zárás, a csakfoci.hu pedig utánajárt, miért maradt változatlan ez a dátum hazánkban.
Nyikes Zoltán 2020. szeptember 16., szerda 12:06
Fotó: www.fradi.hu
Számos európai országban kitolódott az átigazolási időszak, Magyarországon azonban maradt az eredetileg megjelölt szeptember 22-i zárás, a csakfoci.hu pedig utánajárt, miért maradt változatlan ez a dátum hazánkban.
Szerző: Nyikes Zoltán 2020. szeptember 16., szerda 12:06

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség a múlt hét folyamán a hivatalos nemzetközi átigazolási rendszerben (TMS) számos európai ország esetében meghosszabbította az átigazolási időszakot. Akárcsak a környező országokban, például Szlovákiában, Romániában vagy éppen Szerbiában, úgy a topbajnokságok közül Franciaországban, Spanyolországban, Németországban és Olaszországban is ezáltal október 5-ig, míg Angliában október 16-ig tart nyitva a piac.

Magyarországon viszont az a kivételes helyzet állt elő, hogy nem módosult ez az időpont, így hazánkban továbbra is szeptember 22-én jár le az átigazolási időszak.

Honlapunk a miértekre keresvén a választ a Magyar Labdarúgó Szövetséghez fordult, hiszen ez a változás a nemzetközi kupaporondon még versenyben lévő csapatainkra nézve komoly versenyhátrányt is jelenthet a továbbiakban.

Például, ha a Ferencváros továbbjut a Dinamo Zagreb ellen a Bajnokok Ligája-selejtezőben, akkor a következő körben azeri (Qarabag) vagy norvég (Molde) csapattal játszhat a csoportkörért, az említett együtteseknél pedig szintén október 5-re módosult az átigazolási időszak, így a play-offig akár erősíthetnek is - akár egy váratlan sérülés miatt is -, míg erre a Fradinak nem lesz lehetősége, de ha úgy alakul, az Európa Liga-csoportkörben is hátrányt jelenthet ez a zöld-fehéreknek, csakúgy, mint a MOL Fehérvár FC és a Honvéd esetében is az esetleges EL-főtáblán.

Az MLSZ-től azt a választ kaptuk, hogy a FIFA minden országban 12 hétben maximalizálta az átigazolási időszakot. Hazánkban már július 1-től kinyitott a piac, mivel nálunk az előző bajnokság időben befejeződött, az új szezon pedig már augusztus közepén elindult. Az európai bajnokságokhoz képest jóval korábbi NB I-es nyitány miatt, így nálunk már jövő héten véget ér az átigazolási időszak, míg máshol a későbbi rajt végett ez az időpont kitolódott.

A játékosok regisztrációja

Az UEFA szabályzata szerint ugyan a negyedik körre szeptember 17-ig lehet regisztrálni játékosokat, ám 24 órával a play-off első mérkőzése előtt még két játékost is lehet nevezni utólag az A-listára, hiába járt már le korábban a határidő, de a csapatoknak figyelembe kell venniük, hogy a saját nevelésű játékosok száma továbbra is érje el a minimálisan meghatározottat.

Neked ajánljuk
Átigazolások
MTK Budapest
Vadnai Dániel
Az MTK Budapest szerződtette az NB I-es Mezőkövesd Zsóry FC-től Vadnai Dánielt, aki a 2007/08-as idényben bajnoki címet szerzett a fővárosi kék-fehérekkel.
ZTE FC
Balabás Bence
Zalaegerszegre teszi át székhelyét az Austria Wientől a 16 éves középpályás, Balabás Bence, aki alapember az U17-es válogatottban. Korábban a Fradi és a Puskás Akadémia utánpótlásában is játszott.
Kisvárda
Driton Camaj
A csakfoci.hu úgy tudja, hogy Driton Camaj iránt egy török klub érdeklődik, de az ottani átigazolási piac közelgő zárása miatt nem biztos, hogy összejön az egyezség.
Tovább az összes átigazoláshoz