BL-botrány után: "Divat lett rasszizmust kiáltani" - véli a portugál sztáredző

Jorge Jesus, a Benfica szakvezetője meglehetősen egyedi kommentárral élt a francia PSG és a török Basaksehir keddi BL-csoportmeccsén történt "rasszista" incidens miatt.
Dudás Gábor 2020. december 12., szombat 14:10
Jorge Jesus, a Benfica szakvezetője meglehetősen egyedi kommentárral élt a francia PSG és a török Basaksehir keddi BL-csoportmeccsén történt "rasszista" incidens miatt.
Szerző: Dudás Gábor 2020. december 12., szombat 14:10

Mint arról beszámoltunk, a találkozó első félidejében félbeszakadt a Paris Saint-Germain és az Istanbul Basaksehir csoportmérkőzése a Bajnokok Ligája H-csoportjában kedden.

A meccs félbeszakítását eredményező jelenet a törökök kispadjánál történt: a beszámolók szerint rasszista inzultusba torkollott a román negyedik játékvezető, Sebastian Coltescu, illetve a vendégcsapat másodedzője, a kameruni Pierre Webo konfliktusa. Utóbbi azt sérelmezte, hogy a tartalékbíró "negrunak" (azaz román nyelven feketének) nevezte. Emiatt aztán a Basaksehir csapata úgy döntött, hogy az öltözőbe vonul – és a PSG több futballistája is kiállt mellettük.

Szerdán aztán bepótolták a hátramaradt időt és a PSG 5-1-re győzött.

A botrányos esetet kommentálva megszólalt Jorge Jesus, az Európa Ligában érdekelt Benfica háromszoros bajnok szakvezetője is, amikor a Párizsban történtekről kérdezték. A 66 éves tréner meglehetősen karakán választ fogalmazott meg.

- Nem tudom, mi történt pontosan, de mostanság elég divatos lett rasszizmust kiáltani. Bármi, ami egy színesbőrű emberre mondanak, az csakis rasszizmusból fakadhat. Hasonló kijelentések nem történnek viszont, ha egy fehér bőrű emberről van szó, ott nincs rasszizmus. Mint egyszerű polgárnak, majd akkor lesz persze konkrét válaszom és véleményem az esetről, ha pontosan megtudtam, mi történt. De mostanában tényleg mindent rasszizmusnak neveznek már, ez a hullám most valahogy végigsöpör a világon. Persze lehet, hogy ezúttal tényleg erről volt szó, mert nem tudom, mint mondtak pontosan az edzőnek  - mondta a lisszaboniak szakvezetője.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Varga Kevin
Török sajtóhírek szerint közös megegyezéssel szerződést bontott a Hatayspor és Varga Kevin.
Diósgyőr
Jérémie Obounet
A 20 éves Jérémie Obounet legutóbb Fehéroroszországban futballozott, most Diósgyőrben bizonyíthat.
Mezőkövesd
David Babunski
Továbbra is a kövesdieket erősíti David Babunski, akivel most két és féléves szerződést kötött a borsodi klub.
Tovább az összes átigazoláshoz