Az UEFA történelmi büntetéssel sújthat egy csapatot – magyar vonatkozás is van

Éppen a Fradi játszott volna a Skenderbeuval 2016 nyarán, amikor az albánokat - akkor csak egy évre - kizárták a nemzetközi kupákból. A klub most ennél sokkal durvább büntetést kaphat.
Budai László 2018. február 16., péntek 16:47
Éppen a Fradi játszott volna a Skenderbeuval 2016 nyarán, amikor az albánokat - akkor csak egy évre - kizárták a nemzetközi kupákból. A klub most ennél sokkal durvább büntetést kaphat.
Szerző: Budai László 2018. február 16., péntek 16:47

Történelmi büntetéssel sújthatja az UEFA a Skenderbeut – szúrta ki az index az albán sajtóban. A szövetség már két éve vizsgálódik a klub ellen, amely a gyanú szerint éveken át manipulálta a mérkőzések eredményeit az albán élvonalban. A csapat a legutóbbi hét bajnokságból hatot megnyert hazájában.

A kiszivárgott dokumentumok szerint az UEFA tív évre (!) kizárja ezért a klubot a nemzetközi sorozatokból. Emellett egymillió eurós bírságot is fizetnie kell majd.

A Skenderbeut 2016 nyarán már kizárták egy évre: akkor éppen a Fradival sorsolták össze a BL-ben, de a büntetés miatt a zöld-fehéreknek a Partizani Tiranával kellett játszaniuk, az albánok tovább is jutottak a párharcból. 2012 nyarán pedig a DVSC-t kapta a korcai egyesület, a Loki 3-1-es összesítéssel ment tovább.

A Skenderbeu fellebbezett a döntés ellen, amely egyébként sem hivatalos, így a bejelentésre még várni kell.

A kiszivárgott dokumentum...

Neked ajánljuk
Átigazolások
Puskás Akadémia
Jakov Puljić
A Puskás Akadémia és Jakov Puljić 2025-ig szóló szerződést kötött egymással.
Újpest
Milos Kruscic/Nebojsa Vignjevic
Hivatalossá vált, amit szerdán előre jeleztünk: Milos Kruscicot a korábbi sikeredző, Nebojsa Vignjevic váltja az újpesti kispadon.
El Paso Locomotive FC
Demkó Márton
A 17 éves Demkó Márton is lehetőséget kapott arra, hogy az USL-ben szereplő El Paso felnőttcsapatával szerepelhessen.
Tovább az összes átigazoláshoz