Fotó: MTI//Illyés Tibor

Az Olympiakosz edzője szerint a Fradi elfáradt a végére: "Az 1-0 nem életbiztosítás, de kezdetnek jó"

José Luis Mendilibar úgy látja, a találkozó elején jobban játszott a Ferencváros, de a végén sikerült kihasználniuk a magyar csapat fáradtságát.
Nyikes Zoltán 2024. február 15., csütörtök 22:16
Fotó: MTI//Illyés Tibor
José Luis Mendilibar úgy látja, a találkozó elején jobban játszott a Ferencváros, de a végén sikerült kihasználniuk a magyar csapat fáradtságát.
Szerző: Nyikes Zoltán 2024. február 15., csütörtök 22:16

A tavaly a Sevillával Európa Liga-győztes spanyol tréner, José Luis Mendilibar a pályafutása során még sosem kapott ki bemutatkozása alkalmával, ez a statisztika pedig a Ferencváros ellen sem szakadt meg, miután az Olympiakosz 1-0-ra nyert az Európa Konferencia Liga-playoff odavágóján.

– Ez volt az első mérkőzésem a klubnál, mindenképpen fontos egy ilyen kezdet. Ettől függetlenül még nem jutottunk tovább, van még egy mérkőzés, az 1-0 nem életbiztosítás, de kezdetnek jó. Remélhetőleg legközelebb a meccs kezdete nem olyan lesz, mint a mostani, hiszen ezúttal a Ferencváros az elején jobban játszott nálunk, ugyan nem talált be, viszont nagyon sok gondot okozott nekünk. Ahogy csordogált a találkozó, egyre javultunk, de ettől függetlenül nem várhatunk arra, hogy a visszavágón fokozatosan javuljunk, sokkal erőteljesebben kell kezdenünk és jobban kell játszanunk, mert ez nem lesz elég – mondta Mendilibar az M4 Sporton, aki arra is válaszolt, szerinte mi okozta azt, hogy az utolsó 20 percben a görögök játszottak fölényben. – Elfáradt a Ferencváros, iszonyú sok energiát beleölt a meccsbe és ez kiveszi az ember erejét. Kihasználtuk az FTC esetleges fáradtságát, emellett pedig valóban segítettek nekünk a csereként pályára lépők.

A spanyol edző szerint a taktikai váltás miatt is volt változás a játék képében a második játékrészben, ugyanis sokkal támadóbb szellemben futballoztak a térfélcserét követően, illetve úgy vélte a Ferencváros elfáradt, így Fortunisznak több területe maradt.

– Azt szeretném, hogy a támadásokon legyen a hangsúly, ma csak kicsit volt, de azért egész jól játszottunk. Remélem, sikerül új elemeket vinnünk a játékba a visszavágóra. Taktikusabban kell futballozni és ráerőltetni az ellenfélre az akaratunkat – fogalmazott Mendilibar már a sajtótájékoztatón.

Olvastad már?
Stankovic: "Az utolsó 20 percre elveszítettük a szervezettségünket, de ez normális" - a Fradi-edző poklot vár a szurkolóktól a visszavágón
Dejan Stankovic vezetőedző szerint továbbra is minden nyitott, a Fradi-szurkolók segítségével összejöhet a továbbjutás egy hét múlva.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Szalai Attila
A nyártól biztosan nem számítanak már Szalai Attila szolgálataira Freiburgban a Kicker szerint.
Légiósok
Németh Szabolcs
Az osztrák negyedosztályú ASK Kohfidisch vezetőedzője lett Németh Szabolcs, a Haladás, a Dorog és a Soproni VSE korábbi trénere.
Kisvárda
Mario Ilievski
Két élvonalbeli csapat is érdeklődik Mario Ilievski iránt, aki a Várda kiesése esetén bizonyos feltételekkel távozhat a klubtól. (NSO)
Tovább az összes átigazoláshoz