Premier League: Szivárványszínűek lesznek a csapatok a hétvégén - fotók

A homofóbia elleni küzdelem fontosságára hívják fel a figyelmet.
Budai László 2016. november 26., szombat 12:45
A homofóbia elleni küzdelem fontosságára hívják fel a figyelmet.
Szerző: Budai László 2016. november 26., szombat 12:45

A Stonewall jogvédőszervezet kezdeményezésének köszönhetően a Premier League most hétvégi fordulójában minden mérkőzés játékvezetője szivárványszínű cipőfűzőt hord majd. Emellett egy színes zászlóval is felhívják a figyelmet a melegek, biszexuálisok és transzneműek jogaira, a homofóbia elleni küzdelemre.

Az akcióhoz a klubok is csatlakoztak, így a színes kiegészítők valamilyen formában rajtuk is láthatóak lesznek majd (lásd például lejjebb a Burnley csapatkapitányi karszalagját).

A kezdeményezés a közösségi médiában már egyértelműen látható, a Premier League hivatalos Twitter-oldala már színesre váltott és a Facebookon is hasonló a helyzet.

Ugyanez látható például a Manchester City, az Arsenal vagy a Burnley Twitter-csatornáján is.

$1

 

 

Neked ajánljuk
Átigazolások
Újpest
Kiss Tamás
A lengyel másodosztályú - de kupagyőzelme miatt az EL-ben induló - Wisla Krakówhoz utazott orvosira a jelenleg szabadon igazolható, legutóbb Újpesten szerepelt Kiss Tamás.
Fehérvár FC
Mi lesz Fiola Attilával?
Továbbra sem dőlt el, hol folytatja pályafutását Fiola Attila. Az 59-szeres válogatott védő szerződése június 30-án lejárt, így jelenleg szabadon igazolható. (nso.hu)
Vasas/Szentlőrinc
Két fiatalt kölcsönadtak
A Vasastól érkezik kölcsönben az NB II-es Szentlőrinchez Rab Boldizsár és Szabó Benjámin. Előbbi védekező középpályásként, utóbbi jobb oldali szélső védőként vethető be.
Tovább az összes átigazoláshoz