Premier League: Klubja kirúgta az 1260 meccsre fogadó fenegyereket

A Premier League-ben szereplő Burnley megvált Joey Bartontól, a tiltott fogadások miatt 18 hónapra eltiltott labdarúgójától.
Budai László 2017. május 24., szerda 10:15
A Premier League-ben szereplő Burnley megvált Joey Bartontól, a tiltott fogadások miatt 18 hónapra eltiltott labdarúgójától.
Szerző: Budai László 2017. május 24., szerda 10:15

Az egyszeres angol válogatott középpályást április végén tiltotta el az angol szövetség (FA), miután kiderült, hogy 2006. március 26. és 2016. május 13. között 1260 találkozóra tett fel pénzt, amit tilt az FA szabályzata. A botrányairól is ismert futballista elismerte a vétkét, s jelezte, hogy vállalja a felelősséget, ugyanakkor a büntetése mértékét túlzónak érzi, ezért fellebbez.

 

Barton a 2015–2016-os idényben az akkor másodosztályú Burnley egyik legjobbja volt, főszerepet vállalt az együttes élvonalba jutásában, majd tavaly nyáron a Glasgow Rangershez igazolt.

Onnan novemberben távozott, miután a csapat Celtic elleni rangadóját követően tettlegességig fajuló vitába keveredett edzőjével és egyik csapattársával, amiért hathetes eltiltást kapott.

A Burnleyhez januárban tért vissza, és 14 bajnoki mérkőzésen lépett pályára a 16. helyen záró együttesben.
(mti)

Neked ajánljuk
Átigazolások
A PL-be igazolhat?
Gulácsi Péter
A Mirror a magyar válogatott Gulácsi Pétert is a nagy erőkkel kapust kereső Newcastle United figyelmébe ajánlotta.
Elhagyhatja Amerikát
Franck Boli
Az FTC-től tavaly télen távozott, 4-szeres NB I-es bajnok Franck Bolival nem hosszabbít szerződést az MLS-ben szereplő Portland Timbers.
Újpest
Nebojsa Vignjevic
Az Újpest közleményben erősítette meg, hogy nem gondolkodik Nebojsa Vignjevic vezetőedző leváltásán.
Tovább az összes átigazoláshoz