Fotó: lbc.co.uk

Óriási váltás jöhet Angliában: Egy 25 éves szabály módosulhat - a Nemzetek Ligáját is érintheti

Angliában több mint 25 éve törvényileg tiltott az állóhely a futballstadionokban, az új idényben viszont az első- és másodosztályú klubok értékesíthetnek meghatározott számú állóhelyet a mérkőzésekre.
Nyikes Zoltán 2022. július 5., kedd 19:44
Fotó: lbc.co.uk
Angliában több mint 25 éve törvényileg tiltott az állóhely a futballstadionokban, az új idényben viszont az első- és másodosztályú klubok értékesíthetnek meghatározott számú állóhelyet a mérkőzésekre.
Szerző: Nyikes Zoltán 2022. július 5., kedd 19:44

Az angol labdarúgó Premier League és másodosztály (Championship) klubjai az új idényben - bizonyos követelmények teljesülése esetén - értékesíthetnek meghatározott számú állóhelyet a mérkőzésekre. Erről számolt be több szigetországi médium is egy kormánydöntésre hivatkozva. Az előző szezon második felében a Cardiff City, a Chelsea, a Manchester City, a Manchester United és a Tottenham Hotspur már tesztelte a "biztonságos állóhelyek" projektet.

A sofoot.com azt is írja hogy az angol kormány is jelezte már, hogy a szeptember 26-i, Anglia-Németország Nemzetek Ligája-mérkőzésen a Wembleyben is tesztelni fogják a projektet. A portál ezzel kapcsolatban viccesen odaszúrt az angoloknak:

"fontos azonban, hogy a Magyarország elleni teljesítmény ne ismétlődjön meg, különben a szurkolók gyorsan újra leülnek."

Angliában több mint 25 éve törvényileg tiltott az állóhely a futballstadionokban. Az intézkedés az 1989-es Hillsborough-katasztrófa következménye volt: az FC Liverpool és a Nottingham Forest sheffieldi FA Kupa-elődöntőjén egy túlzsúfolt lelátórészen 97-en lelték halálukat, mert a tömeg nekinyomta őket a pályát a tribüntől elválasztó vasrácsnak. (MTI/csakfoci.hu)

Olvastad már?
Miriutánál betelt a pohár, visszavonul az edzősködéstől: “Elegem van belőle”
Román sajtóértesülések szerint az 53 éves Miriuta László többet egyetlen csapatot sem akar irányítani.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Fehérvár FC
Megvan az új vezetőedző
Ahogyan azt előre jeleztük, Bartosz Grzelak távozását követően Pető Tamás vette át a Fehérvár irányítását.
Vasas
Kapust igazoltak
A 23 éves Kiss Ágoston az előző szezonban a kieső Tiszakécskét erősítette, de a WYSCOUT adatai alapján ő volt a másodosztály legjobb kapusa.
Újpest/Fehérvár
Bartosz Grzelak
A Csakfoci korábbi hírének megfelelően Bartosz Grzelak távozott a Viditől és az Újpest vezetőedzője lett.
Tovább az összes átigazoláshoz