Nem csak Doll akadt ki a válogatott meccsek miatt

José Mourinho szerint teljesen értelmetlenek az évközi barátságos találkozók - két játékosa sérülése miatt szólalt meg a Manchester United portugál menedzsere.
Dudás Gábor 2017. március 30., csütörtök 6:33
José Mourinho szerint teljesen értelmetlenek az évközi barátságos találkozók - két játékosa sérülése miatt szólalt meg a Manchester United portugál menedzsere.
Szerző: Dudás Gábor 2017. március 30., csütörtök 6:33

Miközben itthon a Ferencváros vezetőedzője, Thomas Doll immáron másodszor emelte fel a szavát a klub és válogatott érdekeinek ütközése miatt, Angliában is volt egy edző, aki hasonló okok miatt kritizálta a rendszert.

Miután két középső védője, Chris Smalling és Phil Jones is sérülten érkezett vissza az angol válogatottól, José Mourinho is megszólalt. A Manchester United menedzserének a barátságos találkozókkal van problémája (a szigetországiak a Litvánia elleni vb-selejtező előtt nem sokkal játszottak a németekkel, Jones már a nemzeti csapat edzésén, Smalling pedig Dortmundban sérült meg, így a baltiak ellen sem játszhattak már.

- Totálisan ellene vagyok a barátságos mérkőzéseknek. Csak akkor van értelmük, ha egy válogatott már egy-egy nagy torna előtti felkészülési időszakban jár. Az rendben van, ha egy vb vagy egy Eb előtti hetekben pályára lép egy csapat. De annak semmi értelme, hogy év közben, a selejtezőkkel vegyítve barátságos meccseket is játszanak. Ezeknek a találkozónak tétjük sincs, így nem vagyok éppenséggel a nagy rajongójuk. De talán egy napon majd én is abban a cipőben járok majd, úgyhogy nem leszek most túl kritikus... - tette hozzá a portugál.

 

A Unitednek egyébként összesen 13 játékosát kellett nélkülöznie a válogatott szünetben, közülük az ecuadori Antonio Valencia, valamint az argentin Marcos Rojo és Sergio Romero a hosszú dél-amerikai túrát is megjárta. 

Neked ajánljuk
Átigazolások
BVSC
Szekeres Tamást nevezhetik ki
Információink szerint a jövőben Szekeres Tamás felelhet a BVSC-nél lévő szakmai munkáért.
Ferencváros
Arbër Hoxha
Az ulloi129.hu szerint valóban a klub látókörében van a horvát lapok által a Fradival szóba hozott Slaven Belupo-szélső, Arbër Hoxha.
Légiósok
Gulácsi Péter
A kispadra szorult Gulácsi Péter "elgondolkodik a jövőjéről" az RB Leipzignél - írja a német Kicker.
Tovább az összes átigazoláshoz