Négy bukta után Európa beállt az angliai foci-vb mögé

Az UEFA elnöke, Aleksander Ceferin a 2030-as világbajnokság angliai rendezése mellett kampányol.
Dudás Gábor 2017. június 5., hétfő 4:59
Az UEFA elnöke, Aleksander Ceferin a 2030-as világbajnokság angliai rendezése mellett kampányol.
Szerző: Dudás Gábor 2017. június 5., hétfő 4:59

"Úgy vélem, hogy a nemzetközi szövetség részéről egy európai tagszövetségnek kellene adni a 2030-as vb megrendezését" - mondta a szlovén sportvezető Cardiffban, és Angliát, mint ideális helyszínt is javasolta. Ceferin meg van győződve arról, hogy képesek lennének a rendezésre, pályázat esetén pedig erős támogatást ígért.

Anglia eddig egyszer, 1966-ban rendezett vb-t - azt házigazdaként megnyerte, az az egyetlen angol vb-érem -, azóta négy (1990, 1998, 2006, 2018) sikertelen vb-pályázata volt

 

Európa a 2018-as oroszországi vb miatt FIFA érvényben lévő rotációs szabálya értelmében még 2026-ban sem lehet házigazda, legközelebb a 2030-as vb-rendezést nyerheti el.

A tornára - amely centenáriumi lesz - az 1930-as, első vb-t rendező Uruguay is pályázni szeretne Argentínával közösen. A FIFA viszont Kínát hozná helyzetbe azzal, hogy a jövőben a nyolcéves szabályt a mostaninál rugalmasabban kezelnék. Erre azért lenne szükség, mert a 2022-es vb-t is ázsiai országban, Katarban rendezik. (MTI)

Neked ajánljuk
Átigazolások
RB Leipzig
Szoboszlai-pótlás?
A Hoffenheimtől az osztrák Christoph Baumgartner, a Lens csapatától a belga válogatott Lois Openda érkezhet.
Vasas
Iyinbor Patrick
A Vasas bejelentette, hogy Iyinbor Patrick kölcsönszerződése lejártával visszatér a Ferencvároshoz és eldőlt az is, hogy a következő szezonban nem az angyalföldieknél folytatja karrierjét.
ZTE
Ricardo Moniz
Hivatalossá váltak az elmúlt napok sajtóhírei: a ZTE-től az előző szezon végén távozó vezetőedzőt kinevezte a horvát élvonalbeli Slaven Belupo.
Tovább az összes átigazoláshoz