Még gazdagabb lett Anglia egyik legutáltabb csapata

Rekordbevételt könyvelhetett el a Manchester City a 2015/16-es szezonban.
Dudás Gábor 2016. október 19., szerda 4:57
Rekordbevételt könyvelhetett el a Manchester City a 2015/16-es szezonban.
Szerző: Dudás Gábor 2016. október 19., szerda 4:57

A The Guardian cikke szerint a City 392 millió fontos forgalom (tévés jogdíjak, szponzorok, jegyeladás, kereskedelem) mellett 20,5 millió fonttal lett gazdagabb.

A legnagyobb ugrást a meccsbevételek produkálták, 21 százalékkal nőttek (52,5 millió fontra), de a tévés jogokból befolyó összegek (161,4 millió font, 19 százalékos emelkedés), valamint a kereskedelmi és jegyeladási bevételek is is gyarapodtak, utóbbiak "csak" 3 százalékkal.

Mindez amellett nagy szó, hogy a tulajdonos, Manszur bin Zajed sejk 2008-ban még a csőd szélén vette meg a klubot, és 2011-ben a City produkálta az angol foci történetének legnagyobb veszteségét (197 millió font).

A sokak által utált-irigyelt klub (egy pár hónapja készült felmérés szerint Angliában csak három csapatot – Chelsea, MU, Liverpool – gyűlölnek jobban a City-nél) az arab milliárdok megérkezése óta a pályán is jobban teljesít: két bajnoki címet és egy FA-kupát is nyertek az utóbbi öt évben.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Újpest
Lőw Zsolt, Szalai Ádám
Sajtóhírek szerint Szalai Ádám nemet mondott az Újpest sportigazgatói pozíciójára. A lila-fehérek felvették a kapcsolatot Lőw Zsolttal is, aki azonban nem edzőként segítene.
Légiósok
Szalai Attila
A Kicker szerint a Hoffenheim sportigazgatója az olyan "átigazolási mellényúlások" miatt távozhat, mint például Szalai Attila, Mërgim Berisha és Anton Stach.
Nyíregyháza
Révész Bálint
A klubtulajdonos az erősítési tervekről is beszélt a csakfoci.hu-nak.
Tovább az összes átigazoláshoz