Fotó: www.skysports.com

MU: Bejelentették az új sztárigazolást - ő lett a világ legdrágább védője

A vételárat ugyan egyik fél sem hozta nyilvánosságra, ám sajtóhírek szerint 80 millió fontot fizetett a Manchester United a 26 éves válogatott védőért.
Nyikes Zoltán 2019. augusztus 5., hétfő 14:31
Fotó: www.skysports.com
A vételárat ugyan egyik fél sem hozta nyilvánosságra, ám sajtóhírek szerint 80 millió fontot fizetett a Manchester United a 26 éves válogatott védőért.
Szerző: Nyikes Zoltán 2019. augusztus 5., hétfő 14:31

A Manchester United labdarúgócsapata szerződtette a Leicester Citytől az angol Harry Maguire-t.  A 26 éves, húszszoros válogatott hátvéd leigazolását hétfőn, hivatalos honlapján jelentette be az együttes. Maguire hatéves szerződést kötött új klubjával, a megállapodás további egy opciós évet is tartalmaz.

A vételárat nem hozták nyilvánosságra, de az angol sajtó szerint a játékos a világ legdrágább védője lett: az értesülések szerint a manchesteriek 80 millió fontot (28,6 milliárd forintot) fizetnek a Leicesternek.

Az eddigi csúcstartó a holland Virgil van Dijk volt, aki 75 millió fontért igazolt tavaly januárban a Southamptontól a Bajnokok Ligája-győztes Liverpoolhoz.

"Örülök, hogy egy ilyen nagyszerű klubhoz szerződhetek. Ha a Manchester United kopogtat az ajtódon, az elképesztő lehetőség" - fogalmazott Maguire, aki megköszönte a Leicester City alkalmazottainak és szurkolóinak az ott töltött éveket.

A támadó Daniel James és az ugyancsak védő Aaron Wan-Bissaka után Maguire az MU harmadik nyári igazolása.

(MTI)

Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Varga Kevin
Török sajtóhírek szerint közös megegyezéssel szerződést bontott a Hatayspor és Varga Kevin.
Diósgyőr
Jérémie Obounet
A 20 éves Jérémie Obounet legutóbb Fehéroroszországban futballozott, most Diósgyőrben bizonyíthat.
Mezőkövesd
David Babunski
Továbbra is a kövesdieket erősíti David Babunski, akivel most két és féléves szerződést kötött a borsodi klub.
Tovább az összes átigazoláshoz