Megvan, ki lesz a Manchester United új edzője - hivatalos

Nyártól a jelenleg az Ajax Amszterdamot irányító Erik ten Hag ül le a Manchester United labdarúgócsapatának kispadjára.
Dudás Gábor 2022. április 21., csütörtök 13:04
Nyártól a jelenleg az Ajax Amszterdamot irányító Erik ten Hag ül le a Manchester United labdarúgócsapatának kispadjára.
Szerző: Dudás Gábor 2022. április 21., csütörtök 13:04

Az angol klub a honlapján jelentette be, hogy az 52 éves szakember 2025 júniusáig szóló szerződést ír alá, amely további egy évvel meghosszabbítható.

- Nagy megtiszteltetés, hogy a Manchester United menedzserévé neveztek ki, és nagyon izgatott vagyok az előttem álló kihívás miatt. Ismerem ennek a nagyszerű klubnak a történelmét és a szurkolók szenvedélyét, eltökélt szándékom, hogy olyan csapatot alakítsak ki, amely képes a klub szintjének megfelelő sikereket elérni. Nehéz lesz elhagyni az Ajaxot ezek után a hihetetlen évek után, de biztosíthatom a szurkolóinkat arról, hogy teljes mértékben elkötelezem magam és arra koncentrálok, hogy sikeresen zárjam le ezt a szezont, mielőtt a Manchester Unitedhez költözöm - nyilatkozta Erik ten Hag.

Erik ten Hag 2017 decembere óta irányítja az amszterdami csapatot, 210 mérkőzésen 156 győzelem, 25 döntetlen és 29 vereség, két-két bajnoki cím és kupagyőzelem a mérlege Hollandiában, ezen kívül 2019-ben az elődöntőig, idén a nyolcaddöntőig vezette az együttest a Bajnokok Ligájában.

Az MU - amelyet az idény végéig a német Ralf Rangnick irányít - öt fordulóval a vége előtt a hatodik helyen áll a Premier League-ben. (MTI / csakfoci.hu)

Neked ajánljuk
Átigazolások
RB Leipzig
Orbán Willi
Sajtóhírek szerint Orbán Willi hamarosan szerződést hosszabbít Lipcsében.
Ajka/Vasas
Schindler Szabolcs
Ahogyan azt honlapunk előre jelezte: távozott a Vasas tartalékcsapatától Schindler Szabolcs és az NB II-es Ajka vezetőedzője lett.
Ferencváros
Profi szerződés
A Ferencváros profi szerződést kötött Bagi Ádámmal, a 17 éves támadó 2019 óta erősíti a klubot.
Tovább az összes átigazoláshoz