Bundaügyben lehet érintett az MU sztárja

Bundaügyben lehet érintett a Manchester United spanyol válogatott középpályása. Ander Herrera egy korábbi spanyol bajnoki, Levante-Zaragoza (1-2) mérkőzés miatt került kellemetlen helyzetbe.
Csakfoci Admin 2018. február 8., csütörtök 16:10
Bundaügyben lehet érintett a Manchester United spanyol válogatott középpályása. Ander Herrera egy korábbi spanyol bajnoki, Levante-Zaragoza (1-2) mérkőzés miatt került kellemetlen helyzetbe.
Szerző: Csakfoci Admin 2018. február 8., csütörtök 16:10

Herrera még a Real Zaragoza labdarúgója volt, amikor a vád szerint a Levante játékosainak saját kezűleg fizetett ki nagyobb összeget, hogy befolyásolják a két csapat mérkőzésének végeredményét. A találkozó tétje a Zaragoza élvonalban való bennmaradás volt, ami a 2-1-es vendég siker ismeretében meg is valósult.

A Bola című portugál sportnapilap információi szerint a bundázás több mint negyven ember közreműködésével valósult meg, és akiről bebizonyosodik, hogy bűnös az ügyben, az hat hónaptól négy évig terjedő szabadságvesztésben részesülhet. Az üggyel kapcsolatban maga a 28 éves játékosnak meg kell jelennie a spanyol bíróság előtt, hogy mi volt a szerepe a kívánt eredmény befolyásolásában. Herrera a történtek után közleményt is kiadott, amiben kifejtette az álláspontját.

Ahogyan 2014-ben ‒ amikor ez a kérdés felvetődött ‒ kijelentettem, soha nem volt és soha nem lesz semmi közöm az eredmények manipulálásához. Ha bármikor felkérnek, hogy tanúskodjak a bírósági tárgyaláson, örömmel megyek, mert a lelkiismeretem teljesen tiszta. Szeretem a labdarúgást és hiszek a tisztességes játékban, a pályán, és a pályán kívül is – olvasható a középpályás közleménye.

A spanyol rádiós híradások szerint minden játékost behívnak tanúskodni, aki érintett volt a meccsen. A szóban forgó vádirat szerint 850 ezer fontot juttattak el a Levante vezetőségének és játékosainak, hogy a pénzt közvetlenül Javier Aguirre vezetőedző és több kulcsjátékos, mint például Herrera utalták át a mérkőzést követő napokban. A banki utalásokra állítólag bizonyítékok vannak.

 

Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Sallai Roland
Édesapja elmondása szerint Olaszországba kerülhet a nyáron a Freiburg magyar válogatott támadója.
Puskás Akadémia
Körmendi Kevin
Körmendi Kevin 2025 nyaráig szerződést hosszabbított a Puskás Akadémiával. A 21 éves hátvéd jelenleg az Aqvital FC Csákvár színeiben szerepel kölcsönben.
Puskás Akadémia
Komáromi György
2026 nyaráig meghosszabbították Komáromi György szerződését. A saját nevelésű, 21 éves támadó a mostani szezonban 16-szor lépett pályára az NB I-ben.
Tovább az összes átigazoláshoz