A Liverpool sztárját rasszizmussal vádolják a derbi után: komoly vizsgálat indul - videó

Komoly utóélete lehet a Liverpool-Everton rangadónak. A vörösök egyik legnagyobb klasszisát, Firminót rasszista vádakkal illették, az FA vizsgálódik.
Mokány Lajos 2018. január 6., szombat 9:36
Komoly utóélete lehet a Liverpool-Everton rangadónak. A vörösök egyik legnagyobb klasszisát, Firminót rasszista vádakkal illették, az FA vizsgálódik.
Szerző: Mokány Lajos 2018. január 6., szombat 9:36

FA-Kupa mérkőzésen a Liverpool legyőzte az Evertont 2-1-re. A meccsnek azonban biztosan lesz folytatása: a hírek szerint a szövetség Roberto Firmino ügyében vizsgálódik.

A vád: rasszista beszólás. Történt, hogy a 40. perben Mason Holgate kilökte a pályáról a nézők közé a középpályást. Ő ezt nem hagyta szó nélkül, kakaskodás kezdődött a felek között, és az Everton futballistája szerint ekkor hangzott el egy rasszista kifejezés Firminótól. Az alábbi felvételen is látszódik, hogy a védőt egyszer csak kiakasztja valami, és rögtön jelzi is ezt a játékvezetőnek.

A hírek szerint a játékvezető ezt jelezte is a negyedik bírónak, majd meghallgatták Holgate-et is az esetről. A beszámolók szerint mindez bekerült a jelentésbe is, így az FA vizsgálja majd az ügyet. A Liverpool annyit közölt, a klub részéről mindenki együttműködő lesz a vizsgálat során.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Diósgyőr / Fehérvár
Szabó Levente
Vladimir Radenkovic, a DVTK vezetőedzője elárulta, van esély arra, hogy a fehérvári Szabó Levente maradjon a Diósgyőrnél.
Újpest
Lőw Zsolt, Szalai Ádám
Sajtóhírek szerint Szalai Ádám nemet mondott az Újpest sportigazgatói pozíciójára. A lila-fehérek felvették a kapcsolatot Lőw Zsolttal is, aki azonban nem edzőként segítene.
Légiósok
Szalai Attila
A Kicker szerint a Hoffenheim sportigazgatója az olyan "átigazolási mellényúlások" miatt távozhat, mint például Szalai Attila, Mërgim Berisha és Anton Stach.
Tovább az összes átigazoláshoz