A Liverpool sztárját rasszizmussal vádolják a derbi után: komoly vizsgálat indul - videó

Komoly utóélete lehet a Liverpool-Everton rangadónak. A vörösök egyik legnagyobb klasszisát, Firminót rasszista vádakkal illették, az FA vizsgálódik.
Mokány Lajos 2018. január 6., szombat 9:36
Komoly utóélete lehet a Liverpool-Everton rangadónak. A vörösök egyik legnagyobb klasszisát, Firminót rasszista vádakkal illették, az FA vizsgálódik.
Szerző: Mokány Lajos 2018. január 6., szombat 9:36

FA-Kupa mérkőzésen a Liverpool legyőzte az Evertont 2-1-re. A meccsnek azonban biztosan lesz folytatása: a hírek szerint a szövetség Roberto Firmino ügyében vizsgálódik.

A vád: rasszista beszólás. Történt, hogy a 40. perben Mason Holgate kilökte a pályáról a nézők közé a középpályást. Ő ezt nem hagyta szó nélkül, kakaskodás kezdődött a felek között, és az Everton futballistája szerint ekkor hangzott el egy rasszista kifejezés Firminótól. Az alábbi felvételen is látszódik, hogy a védőt egyszer csak kiakasztja valami, és rögtön jelzi is ezt a játékvezetőnek.

A hírek szerint a játékvezető ezt jelezte is a negyedik bírónak, majd meghallgatták Holgate-et is az esetről. A beszámolók szerint mindez bekerült a jelentésbe is, így az FA vizsgálja majd az ügyet. A Liverpool annyit közölt, a klub részéről mindenki együttműködő lesz a vizsgálat során.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Sallai Roland
Édesapja elmondása szerint Olaszországba kerülhet a nyáron a Freiburg magyar válogatott támadója.
Puskás Akadémia
Körmendi Kevin
Körmendi Kevin 2025 nyaráig szerződést hosszabbított a Puskás Akadémiával. A 21 éves hátvéd jelenleg az Aqvital FC Csákvár színeiben szerepel kölcsönben.
Puskás Akadémia
Komáromi György
2026 nyaráig meghosszabbították Komáromi György szerződését. A saját nevelésű, 21 éves támadó a mostani szezonban 16-szor lépett pályára az NB I-ben.
Tovább az összes átigazoláshoz