Klopp belekötött az angol foci egyik legfontosabb hagyományába

A Liverpool vezetőedzője, Jürgen Klopp úgy véli, hogy a Premier League karácsony körüli menetrendje "nem megfelelő", de elfogadja, hogy ez egy hagyomány.
Nyikes Zoltán 2021. december 4., szombat 12:23
A Liverpool vezetőedzője, Jürgen Klopp úgy véli, hogy a Premier League karácsony körüli menetrendje "nem megfelelő", de elfogadja, hogy ez egy hagyomány.
Szerző: Nyikes Zoltán 2021. december 4., szombat 12:23

A “vörösök” a Boxing Day-en a Leeds Uniteddel játszanak az Anfielden, két nappal később pedig a King Power Stadionba utaznak, hogy december 28-án a Leicester Cityvel találkozzanak. Jürgen Klopp meglehetősen elégedett a december nagy részében érvényes menetrenddel, de szerinte "nagyon nehéz" a játékosoknak úgy teljesíteni, hogy csak egy nap szünet van a meccsek között.

A liverpooliak trénere egy pénteki interjújában így fogalmazott: – A játékosok jóléte fontos, de hozzászoktunk a kemény menetrendhez. Nem hiszem, hogy december elején túl sok változtatást kell végrehajtanunk. Talán a közepén vagy a végén, de ez a fitnesz- és orvosi részleggel való folyamatos beszélgetésekről szól. Klopp hozzátette: – A december mindig őrültre sikerül. Minden rendben van, amíg el nem érjük a karácsonyt. Elfogadjuk ezt, játszunk, ez a hagyomány, de ez nagyon megterhelő. A január sem jobb, és minél sikeresebbek vagyunk a kupákban, ugyanez a helyzet. Szóval nehéz két hónap áll előttünk.

Mohamed Salah duplájával, Jordan Henderson és Diogo Jota góljaival a “vörösök” szerdán 4-1-re verték a rivális Evertont a Merseyside derbin. 39 év óta ez volt a legnagyobb győzelmük a Goodison Parkban, valamint ez volt Klopp második sikere a városi rivális otthonában.

– Szerdán még csak 8/10-es teljesítményt sem nyújtottunk, mert volt egy időszak, amikor visszaengedtük az Evertont a meccsbe – fogalmazott a német szakvezető, aki tehát nem volt maradéktalanul elégedett csapata teljesítményével. – 2-0-nál kapituláltunk, és ez megváltoztatta a játék képét. Természetesen nem lehet 95 percet úgy játszani, mint az első 20-at, de közelebb tudunk kerülni hozzá. Persze, nagyon sok zseniális pillanatunk így is volt."

Amikor a Liverpool, a Manchester City és a Chelsea közötti versengésről kérdezték, Klopp így válaszolt:

– Ez már egy verseny bajnoki címért? Nem tudom. Ez a legmagasabb színvonalú, legkiélezettebb bajnokság. Célunk a győzelem, de ezt nem lehet decemberben vagy januárban megtenni. Akár veszíthetünk is. Fejben ott kell lennünk, és gondoskodnunk kell arról, hogy minden meccsen egy góllal jobbak legyünk, mint az ellenfelünk.

Neked ajánljuk
Átigazolások
MOL Fehérvár
Patric Jildefalk
A Svédországból érkező 36 esztendős szakember asszisztensedzőként segíti majd Bartosz Grzelak munkáját.
Puskás Akadémia
Brandon Ormonde-Ottewill
Brandon Ormonde-Ottewill szerződést hosszabbított a Puskás Akadémiával. Az angol hátvéd 2024 nyaráig biztosan marad a PAFC-nál, és ha jövőre a klub él opciós jogával, ez a kontraktus 2025 júniusáig meghosszabbodik.
NB I
Cristian Ramírez
Oroszországban azt írják, hogy Magyarországról is érdeklődnek a korábbi Fradi-játékos, Cristian Ramírez iránt.
Tovább az összes átigazoláshoz