Kinevezték Anglia új szövetségi kapitányát

Sam Allardyce lett az angol válogatott új szövetségi kapitánya, megbízatása 2018-ig szól.
Dudás Gábor 2016. július 22., péntek 15:35
Sam Allardyce lett az angol válogatott új szövetségi kapitánya, megbízatása 2018-ig szól.
Szerző: Dudás Gábor 2016. július 22., péntek 15:35

Mint ismeretes, Anglia újabb nagy tornán szerepelt le a nyáron, a franciaországi Európa-bajnokságon a 16 között búcsúztatta Izland, Roy Hodgson szövetségi kapitány pedig szinte azonnal le is mondott posztjáról.

Utódja a 61 éves Sam Allardyce lett, akit kora ellenére haladó szellemiségű, a külföldi módszereket, vagy a különböző tudományos kutatásokat is szívesen alkalmazó és használó szakemberként ismernek (el) a szigetországban.  

Ugyanakkor csapatai elsősorban hosszú labdákkal operáló játékstílusa miatt sokszor érték már az "elavult" vagy "XIX. századi" mottójú kritikák is, utóbbit például maga José Mourinho sütötte el vele kapcsolatban a Chelsea menedzsereként, 2014-ben.

A többek között a Bolton Wanderersnél, a Newcastle Unitednél, a Blackburn Roversnél, a West Ham Unitednél, legutóbb pedig a Sunderlandnél dolgozó tréner 2 éves szerződést kötött a szövetséggel, azaz egyelőre a 2018-as vb-ig szól a megbízatása.

 

Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Kerkez: irány az MU?
A magyar válogatott játékos édesapja éppen most fotózkodott a Kerkez iránt állítólag érdeklődő MU menedzserével, Erik Ten Haggal.
MLSZ
Szélesi Zoltán
A Csakfoci információja szerint Szélesi léphet feljebb és ő veheti át az U21-es válogatott irányítását Gera Zoltán távozása után.
Vasas
Gera az új edző
Desits Szilárd távozik az angyalföldiektől, a csapatot Gera Zoltán irányítja a jövőben - jelentette be a klub.
Tovább az összes átigazoláshoz