Itt az angol focibotrány újabb lebukott edzője - rejtett kamerás videó

A korábbi neves csatár is kapzsi volt.
Dudás Gábor 2016. szeptember 29., csütörtök 6:44
A korábbi neves csatár is kapzsi volt.
Szerző: Dudás Gábor 2016. szeptember 29., csütörtök 6:44

 

Jimmy Floyd Hasselbaink, az angol másodosztályú Queens Park Rangers holland menedzsere 50-55 ezer font ellenében hajlandó lett volna arra, hogy egy távol-keleti céget segítsen játékosokat eladni Angliában – derült ki a Telegraph című lap újabb leleplező cikkéből.

Az egyik beépített (hölgy)riporter a cég képviseletében ült le beszélgetni az egykori remek csatárral, akinek kezdetben 35-40 ezer font körüli összeget ajánlott. Ez nem annyira nyerte el Hasselbaink tetszését.

- Nézze, tegyen boldoggá…jöjjön elő egy jobb ajánlattal, ennél valami jobbal kell előjönnie – mondta a tréner, aki az újabb 50-55 ezer fontos felvetésre már azt mondta, hogy elfogadható, és hogy ilyen kaliberű kenőpénzért már segítene a szingapúri székhelyű sportvállalatnak, annak ellenére is, hogy ez nem csak a szabályokba ütközik, de edzői állásával is összeegyeztethetetlen. A lap beszámolója szerint az augusztus 25-i találkozón (összesen kétszer futott össze az inkognitóban lévő riporter, Hasselbaink és a menedzser ügynöke, Scott McGarvey) a holland abba is belement, hogy elutazzon a Távol-Keletre a további egyeztetések végett.

A tettével szerdán este szembesített tréner tagadta, hogy bármi szabálytalanságot vagy etikátlan tettet követett volna el, a QPR pedig belső vizsgálatot indított.

Mint ismeretes, a napokban Sam Allardyce szövetségi kapitány belebukott a Telegraph első leleplező cikkébe és rejtett kamerás felvételébe, a szakember abban adott tanácsot ál-üzletembereknek, hogyan lehet megkerülni az  angol (és a nemzetközi) szövetség előírásait annak ügyében, hogy harmadik félként jussanak hozzá bizonyos játékosok tulajdonjogához. A kapitány mindkét találkozásukkor pozitívan reagált arra a felvetésükre, hogy tudna-e segíteni nekik az üzletek megkötésében, akár tanácsokkal, akár személyesen – 400 ezer font fejében –, hiába tiltja az FA (2008 óta) és a FIFA is (2015 óta) az efféle megállapodásokat.

Allardyce-ot 67 nap után menesztették az ügy miatt posztjáról, a kapitány bocsánatot kért a történtek miatt.

 

TOVÁBB: A Telegraph teljes cikke itt - kattints!

Neked ajánljuk
Átigazolások
Újpest
Milos Kruscic/Nebojsa Vignjevic
A csakfoci.hu információi szerint nem Milos Kruscic irányítja a jövőben a lila-fehéreket. Jó eséllyel Nebojsa Vignjevic tér majd vissza a Megyeri útra.
Debreceni VSC
Matar Dieye
A DVSC 25 éves szenegáli csatára, Matar Dieye a 2023/2024-es szezont kölcsönben a finn KuPS-nél tölti. A támadó az NB I-ben egy mérkőzésen lépett pályára.
Győr
Tímár Krisztián
Megerősítést nyert a csakfoci.hu információja: távozott az ETO FC Győr kispadjáról Tímár Krisztián. A pótlás házon belülről érkezett Antonio Munoz személyében.
Tovább az összes átigazoláshoz