Gyász: Elhunyt a helikopter-balesetben a Leicester tulajdonosa

Megerősítette vasárnap éjjeli közleményében a Leicester City, hogy tulajdonosa és elnöke is meghalt a csapat stadionja mellett történt helikopter-balesetben.
Csakfoci Admin 2018. október 28., vasárnap 23:13
Megerősítette vasárnap éjjeli közleményében a Leicester City, hogy tulajdonosa és elnöke is meghalt a csapat stadionja mellett történt helikopter-balesetben.
Szerző: Csakfoci Admin 2018. október 28., vasárnap 23:13

A milliárdos thaiföldi üzletember helikoptere a Leicester City és a West Ham 1:1-es döntetlennel végződött mérkőzése után szállt fel a klub King Power nevű stadionjának gyepéről, ám néhány másodperccel később meghibásodott, a stadion mellett lezuhant és felrobbant.

A helikopteren a 61 esztendős Vichai Srivaddhanaprabhával és a pilótával együtt öten tartózkodtak. A Leicester City vasárnap éjjeli közleménye szerint a szerencsétlenséget egyikük sem élte túl. Srivaddhanaprabha halálát a brit sajtó nem hivatalos forrásokat idézve már vasárnap is gyakorlatilag tényként kezelte, de a labdarúgóklub csak több mint 24 órával a baleset után, az áldozatok azonosítását követően erősítette meg hivatalosan.

A Leicester City vasárnap éjjeli közleménye szerint Vichai Srivaddhanaprabha személyében "a világ egy nagyszerű embert veszített el", egy olyan embert, akinek vezetésével a klub egyetlen családdá forrt össze, és családként gyászolja néhai tulajdonosa halálát.


Fotó: Twitter

A klub bejelentette azt is, hogy a csapat következő két mérkőzését elhalasztják.

A helikopter felszállását a mérkőzést Angliában közvetítő fizetős televíziós sportcsatorna, a BT Sport egyenesben közvetítette a meccset értékelő műsor közben, de a gép lezuhanása az adásban nem látszott.

A baleset oka egyelőre nem ismeretes, de egy szemtanú beszámolója szerint a stabilizáló hátsó rotor leállt, és a gép ezután megállíthatatlanul pörögni kezdett, majd a stadion mellett lezuhant.

A légi balesetek kivizsgálását végző brit hatóság (AAIB) megkezdte a szerencsétlenség okainak feltárását.

(MTI)

Nyugodjék békében!

Olvastad már?
Helikopter-tragédia: Így gyászolja a Leicester a lezuhant tulajdonost - fotók
A valósággal sokkolt Leicester City-szurkolók ezrei látogattak már el a klub stadionjához, a tragikus helikopterbaleset másnapján. 
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Kerkez: irány az MU?
A magyar válogatott játékos édesapja éppen most fotózkodott a Kerkez iránt állítólag érdeklődő MU menedzserével, Erik Ten Haggal.
MLSZ
Szélesi Zoltán
A Csakfoci információja szerint Szélesi léphet feljebb és ő veheti át az U21-es válogatott irányítását Gera Zoltán távozása után.
Vasas
Gera az új edző
Desits Szilárd távozik az angyalföldiektől, a csapatot Gera Zoltán irányítja a jövőben - jelentette be a klub.
Tovább az összes átigazoláshoz