Steven Gerrard

Gerrardék még a fű magasságát is megszabták Telkiben - ellepték hazánkat a brit klubok

Az angol Championshipben induló Brentford, a korábban éveken át másodosztályban szereplő Barnsley, az MK Dons, de Skóciából például az élvonalról osztályozóval lemaradt Falkirk is nálunk készült.
Mokány Lajos 2017. július 19., szerda 15:21
Steven Gerrard
Az angol Championshipben induló Brentford, a korábban éveken át másodosztályban szereplő Barnsley, az MK Dons, de Skóciából például az élvonalról osztályozóval lemaradt Falkirk is nálunk készült.
Szerző: Mokány Lajos 2017. július 19., szerda 15:21

- Egyelőre még a másod, harmadosztályban szereplő gárdák jönnek ide, sajnos Premier League-ben szereplő klub még nem, de talán akik itt voltak, jó hírünket viszik, nálunk pedig minden vendég ugyanolyan értékű vendég - mondta a csakfoci.hu-nak Czuppon Péter, a Globall Football Park és Sporthotel néven futó létesítmény ügyvezetője.
- Természetesen sok munkánk van abban, hogy egyre többen jönnek a szigetországból. Ez nem idén kezdődött, de ezen a nyáron valóban csúcsforgalom volt. Ezek a klubok is keresik a jobb lehetőségeket, az újat, sokan ugye Ausztriába járnak, vannak, akik a délebben fekvő országokat keresik. Egyelőre azt tapasztaljuk, hogy akik itt voltak, azok viszik a jó hírünket. Ezek a klubok egyébként nem csak úgy megtaláltak minket, nagyon komolyan dolgoztunk azon, hogy ők idejöjjenek más országokkal ellentétben.


A Championshipben szereplő Brentford is idejött

Már tavaly októberben tesztelték Telkit az angolok

Természetesen a legnagyobb szenzációt a Steven Gerrard vezette Liverpool U-csapatainak ideutazása jelentette.
- Az angolok két utánpótlás csapattal érkeztek, az U18 és az U23 is nálunk készül. Már ezen a szinten is érezhető, mennyire nem bíznak semmit a véletlenre egy ekkora klubnál. Már tavaly ősszel személyesen eljöttek hozzánk, mindent felmértek, ellenőriztek. Miután látták, kellően felkészültek vagyunk, ezek után jöhetett csak szóba, hogy komolyabban egyeztessünk. A telki létesítmény nagy előnye, hogy tényleg tökéletes egy felkészüléshez. Nekik komoly viszonyítási alapjuk van, sok helyszínt ismernek, de ami számukra is megnyerő volt, hogy itt tényleg minden egy helyen van, a hotelszobától alig pár méterre - mondta Czuppon, aki hozzátette, a Liverpool ilyenkor hosszas listát ad le, amire fel kell készülni.

- Természetesen az, hogy a magyar válogatott folyton nálunk készül, az már mutat egy felkészültségi szintet, de egy ekkora sztárklubnál tényleg mindenre odafigyelnek. Az aligha meglepő, hogy dietetikusok rakják össze az étrendet, de tudni akarják, milyen gyorsan lehet átöltözni, milyenek az öltözők, fel vagyunk-e készülve egészségügyi felszereltséget tekintve arra, ha bárkinek valami komoly baja lenne hirtelen, de például a fűmagasságot is milliméterre pontosan megadták.
Volt még a Liverpoolnak egy kérése: természetesen ez Steven Gerrardhoz fűződik.
- Talán nyugodtan mondhatom, hogy ilyenfajta érdeklődés még senkit nem övezett nálunk. Percenként csörgött a telefonunk, mindenki jönni akart egy fotóra, egy kézfogásra, egy elcsípett autogramra.

A Liverpool határozott kérése az volt, hogy legyünk tekintettel arra, hogy ez Steven Gerrard első igazi edzői munkája. Értettünk a szóból, szerették volna, ha abszolút úgy lenne kezelve a személye, hogy minden a színfalak mögött történjen, ne a széles nyilvánosság előtt "debütáljon".

Külföldi szurkolók is az edzőtáborban

Ha már a nyilvánosság: a már említett skót Falkirk látogatása egészen különlegesre sikeredett. A skótokat ugyanis külön szurkolótábor kísérte el az edzőtáborba.
- Alapvetően a zárt kapus meccsekhez ragaszkodik mindenki, a Falkirk-drukkerek megjelenése üde színfolt volt. Ezt természetesen nem úgy kell elképzelni, hogy ők is nálunk bérelnek hotelszobát, és szinte a csapat részeként vannak jelen. Egyszerűen van egy utazó brigádjuk, akik egy edzőmeccs miatt is iderepültek. Meglepetésként ért a kérésük, de végül, mivel senkinek nem volt ellenvetése, ezért részt vehettek az edzőmeccsen, kis létszámmal.

 


A Falkirk csapatát drukkerek is elkísérték

 

Mint arról beszámoltunk, a Liverpool U23-as csapata egyébként hétgólos meccsen legyőzte az MTK II-t a Hidegkuti-stadionban, míg szombaton a Rapid ellen játszik majd az U18-os csapatuk, Lipóton.

Mokány Lajos

Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Serdar Dursun
A törökök szerint a Fradi érdeklődik Serdar Dursun iránt, a csakfoci.hu azonban úgy tudja, hogy a hír nem igaz.
Légiósok
Lovrencsics Gergő
Igaznak bizonyultak a horvát sajtóhírek, a korábbi magyar válogatott játékos elismerte, hogy távozik a Hajduk Splittől.
NB I
Iván Alex
Holland, belga és magyar élvonalbeli csapat is érdeklődik Iván Alex, a Spartak Trnava játékosa iránt, akinek nemrég járt le a szerződése a szlovák élvonalban szereplő gárdánál - számolt be a hírről a kisalfold.hu.
Tovább az összes átigazoláshoz