FIFA: Kiirtanák azt, amibe az angol kapitány belebukott

Gianni Infantino, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség elnöke aggodalmát fejezte ki a futballisták játékjogának harmadik féllel történő megosztása miatt, és szerinte a FIFA-nak új intézkedéseket kell bevezetnie, hogy kezelje a helyzetet.
Mokány Lajos 2016. október 11., kedd 5:06
Gianni Infantino, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség elnöke aggodalmát fejezte ki a futballisták játékjogának harmadik féllel történő megosztása miatt, és szerinte a FIFA-nak új intézkedéseket kell bevezetnie, hogy kezelje a helyzetet.
Szerző: Mokány Lajos 2016. október 11., kedd 5:06

A svájci sportvezető Sam Allardyce angol szövetségi kapitány korrupciós botránya kapcsán beszélt erről. A 61 éves edzőnek 67 nap után kellett távoznia a posztjáról szeptember végén, miután a Daily Telegraph című konzervatív brit napilap feltáró riportsorozatában bemutatta, hogy Allardyce az újság - magukat üzletembereknek kiadó - riportereinek tanácsokat adott egyebek mellett arról, miként kerülhetik meg az angol szövetség (FA) átigazolási szabályzatának azt a pontját, amely 2008 óta tiltja a játékosok "birtoklásának" megosztását harmadik, külső partnercéggel.

"Mindenek előtt nagyon meglepődtem, aztán viszont elszomorodtam, mert ezek az ügyek nagyon sokat ártanak a labdarúgásnak" - nyilatkozta Infantino a brit médiának.

A Telegraph később arról is beszámolt, hogy nyolc, most is az angol Premier League-ben dolgozó vezetőedző Allardyce-hoz hasonlóan érintett az ilyen ügyekben.

"Ha azt halljuk, hogy ez még csak a jéghegy csúcsa, az még inkább aggasztó, de még mielőtt ítélkezünk, meg kell várnunk az FA vizsgálatának eredményét" - mondta Infantino. Hozzátette: a FIFA nem engedheti meg, hogy a sportágat gazdasági érdekek és harmadik felekkel kötött megállapodások befolyásolják.

"Foglalkoznunk kell ezzel, és meg kell próbálnunk kiirtani ezt a sportágunkból" - jelentette ki a FIFA elnöke. (MTI)

Neked ajánljuk
Átigazolások
Újpest
Lőw Zsolt, Szalai Ádám
Sajtóhírek szerint Szalai Ádám nemet mondott az Újpest sportigazgatói pozíciójára. A lila-fehérek felvették a kapcsolatot Lőw Zsolttal is, aki azonban nem edzőként segítene.
Légiósok
Szalai Attila
A Kicker szerint a Hoffenheim sportigazgatója az olyan "átigazolási mellényúlások" miatt távozhat, mint például Szalai Attila, Mërgim Berisha és Anton Stach.
Nyíregyháza
Révész Bálint
A klubtulajdonos az erősítési tervekről is beszélt a csakfoci.hu-nak.
Tovább az összes átigazoláshoz