Dráma: Az angol csodaedző 3-0-ról bukott pontokat az Arsenal ellen - videó

Majdnem nagy bravúr a Bournemouth csapatától, az Arsenal megint a 4. a Premier League-ben, miután felállt a padlóról.
Dudás Gábor 2017. január 3., kedd 21:40
Majdnem nagy bravúr a Bournemouth csapatától, az Arsenal megint a 4. a Premier League-ben, miután felállt a padlóról.
Szerző: Dudás Gábor 2017. január 3., kedd 21:40

TABELLA: A Premier League állása itt - kattints!

Kereken nyolc éve, 2009. január 3-án vette át az angol profi futball-ligák összesített 91. helyén szerénykedő Bournemouth irányítását napjaink alighanem legtehetségesebb angol edzője, Eddie Howe.

Az akkor 31 éves szakember a mai napig a már a Premier League 9. helyén álló "Cseresznyék" kispadján ül és kedden este az Arsenal elleni ünnepelhette jubileumát. Méghozzá egy nem akármilyen mérkőzésen: a Bournemouth már 3-0-ra is vezetett Arséne Wenger csapata ellen, amely aztán 3-2-re felkapaszkodott 5 perc alatt, és végül pontot is szerzett a Vitality Stadionban.

A 86. percben Francis piros lapot kapott a hazaiaknál, akik úgy tűnt, tíz emberrel is kihúzhatják a végét és bravúros három pontot szerezhetnek a dobogóról ismét lecsúszó Ágyúsok ellen. De jött a 92. perc és a francia (egyébként két gólpasszt is kiosztó) Giroud, aki ezúttal nem "skorpiózott", de szép és pontot érő gólt szerzett a vendégeknek.


 

PREMIER LEAGUE, 20. FORDULÓ:

Bournemouth – Arsenal 3-3 (C .Daniels 16., Wilson 20. – 11-esből, Fraser 58., ill. A. Sanchez 70., L. Perez 75., Giroud 92.)

Crystal Palace – Swansea City 1-2 (Zaha 83., ill. Mawson 42., Rangel 88.)

Stoke City – Watford 2-0 (Shawcross 48., Crouch 49.)

 
Neked ajánljuk
Átigazolások
DAC
Samuel Petrás
A Zsolnától kölcsönvett Samuel Petrás a kölcsönjátéka letelte után is a DAC játékosa marad, miután a klub érvényesítette az opcióját és 2026 nyaráig szerződést hosszabbított a kapussal.
MOL Fehérvár
Patric Jildefalk
A Svédországból érkező 36 esztendős szakember asszisztensedzőként segíti majd Bartosz Grzelak munkáját.
Puskás Akadémia
Brandon Ormonde-Ottewill
Brandon Ormonde-Ottewill szerződést hosszabbított a Puskás Akadémiával. Az angol hátvéd 2024 nyaráig biztosan marad a PAFC-nál, és ha jövőre a klub él opciós jogával, ez a kontraktus 2025 júniusáig meghosszabbodik.
Tovább az összes átigazoláshoz