"Nagy hibát követett el, megfizetett érte" – így zárta le Sarri a Kepa-ügyet

A Chelsea trénere úgy véli, a spanyol kapus igazi férfi, az elmúlt héten nagyon jó volt a magatartása és a reakciója a büntetése kapcsán.
Nyikes Zoltán 2019. március 4., hétfő 13:37
A Chelsea trénere úgy véli, a spanyol kapus igazi férfi, az elmúlt héten nagyon jó volt a magatartása és a reakciója a büntetése kapcsán.
Szerző: Nyikes Zoltán 2019. március 4., hétfő 13:37

Maurizio Sarri, a Chelsea labdarúgócsapatának vezetőedzője megdicsérte kapusát, Kepa Arrizabalagát, mert szerinte jól reagált a Ligakupa-döntőben történt incidens miatt kapott büntetésére.

Kepa igazi férfi. Megértette. Az elmúlt héten nagyon jó volt a magatartása. És a reakciója is - mondta a 60 éves olasz tréner, aki a Fulham elleni, vasárnapi, 2-1-re megnyert bajnoki mérkőzésen ismét a spanyol hálóőrt nevezte a kezdőcsapatba.

"Ez volt a normális döntés - kommentálta lépését Sarri. - Kepa nagy hibát követett el, megfizetett érte, ezzel az ügy le van zárva."

A londoni Kékek vezetőedzője az előző heti fináléban, közvetlenül a 11-es rúgások előtt le akarta cserélni a 24 éves spanyol hálóőrt - a világ legdrágább kapusát -, aki a ráadásban kétszer is ápolást kért görcsölő lába miatt. A cserekapus Willy Caballero már ott is állt a partvonal mellett bevetésre készen, Kepa azonban nem akarta elhagyni a játékteret. Végül már mindenki - játékostárs, edző, másodedző - kérlelte, hogy menjen le a pályáról, de ő ellenállt, Sarri pedig mérgében tombolt a kispadnál. A 11-esek előtt Antonio Rüdigernek kellett őt lefognia, hogy ne menjen neki Kepának.

A büntetőpárbajban elveszített finálé után múlt hétfőn úgy nyilatkoztak a felek, hogy félreértés történt. Kepát ezzel együtt egyheti fizetésére bírságolta meg a klub és a hétközi fordulóban csak a cserepadról figyelhette a Tottenham Hotspur elleni bajnoki összecsapást.

(MTI)

Neked ajánljuk
Átigazolások
ZTE FC
Balabás Bence
Zalaegerszegre teszi át székhelyét az Austria Wientől a 16 éves középpályás, Balabás Bence, aki alapember az U17-es válogatottban. Korábban a Fradi és a Puskás Akadémia utánpótlásában is játszott.
Kisvárda
Driton Camaj
A csakfoci.hu úgy tudja, hogy Driton Camaj iránt egy török klub érdeklődik, de az ottani átigazolási piac közelgő zárása miatt nem biztos, hogy összejön az egyezség.
Ferencváros
Kwaku Bonsu Osei
Januárban a Fradinál járt próbajátékon Kwaku Bonsu Osei, a ghánai végül a szerb bajnokságba igazolt.
Tovább az összes átigazoláshoz