Fotó: chelseafc.com

Chelsea: A Premier League-en belülről érkezett az új vezetőedző - hivatalos

Az előzetes sajtóhíreknek megfelelően a Brightonnál remek munkát végző Graham Potter lett Thomas Tuchel utódja a Chelsea-nél.
Nyikes Zoltán 2022. szeptember 8., csütörtök 17:17
Fotó: chelseafc.com
Az előzetes sajtóhíreknek megfelelően a Brightonnál remek munkát végző Graham Potter lett Thomas Tuchel utódja a Chelsea-nél.
Szerző: Nyikes Zoltán 2022. szeptember 8., csütörtök 17:17

Egy nappal azután, hogy a Chelsea menesztette Thomas Tuchelt a kispadról, már be is jelentette a német edző utódját.

A londoni kékek a szintén a Premier League-ben szereplő Brighton menedzserét, Graham Pottert nevezték ki a csapat élére,

a közleményből pedig az is kiderül, hogy a 47 éves szakember ötéves szerződést kötött a klubbal.

– Hihetetlenül büszke vagyok és izgatott, hogy a Chelsea FC-t, ezt a fantasztikus futballklubot képviselhetem. Nagyon izgatottan várom, hogy a Chelsea új tulajdonosi csoportjának partnere lehessek, és alig várom, hogy megismerkedjek és együtt dolgozhassak az izgalmas játékosokkal, valamint hogy olyan csapatot és kultúrát fejlesszünk, amelyre csodálatos szurkolóink büszkék lehetnek. Szeretném továbbá őszintén megköszönni a Brighton & Hove Albionnak, hogy lehetővé tették számomra ezt a lehetőséget, és különösen Tony Bloomnak, valamint az összes játékosnak, a személyzetnek és a szurkolóknak a folyamatos támogatásukat a klubnál töltött időm alatt – nyilatkozta Potter a Chelsea hivatalos oldalán.

– Nagyon örülünk, hogy Graham a Chelsea-hez kerülhet – ezt már Todd Boehly, a Chelsea elnöke mondta. – Ő már bizonyított és újítónak számít a Premier League-ben, aki illik a klubbal kapcsolatos elképzeléseinkbe. Nemcsak a pályán rendkívül tehetséges, hanem a pályán kívül is rendelkezik olyan készségekkel és képességekkel, amelyek a pályán túlmutatnak, és amelyek a Chelsea-t sikeresebb klubbá teszik. Korábbi klubjainál nagy hatást gyakorolt, és várjuk, hogy a Chelsea-nél is pozitív hatást gyakoroljon. Alig várjuk, hogy támogathassuk őt, a szakmai stábot és a csapatot abban, hogy az elkövetkező hónapokban és években teljes mértékben kiaknázhassák a bennük rejlő lehetőségeket.

A szakember 2019 óta volt a Sirályok vezetőedzője, az együttes jelenleg két hellyel és három ponttal megelőzve a Chelsea-t a negyedik a Premier League-ben. A Stoke City és a West Bromwich Albion egykori játékosa korábban hét évig a svéd Östersunds FK gárdáját irányította, majd 2018/19-ben a Swansea City trénere volt. Sajtóhírek szerint a Chelsea-nek 23 millió euró körüli összeget kellett fizetnie a Brightonnak új edzőjéért cserébe.

A fővárosi egyesület szerdán némi meglepetésre menesztette a 2024-ig szerződéssel rendelkező Tuchelt, akinek Lőw Zsolt volt a másodedzője. Egybehangzó sajtóinformációk szerint a válást az idézhette elő, hogy a német szakembernek feszült volt a viszonya az új klubvezetéssel és néhány játékosával.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Mezőkövesd
Megvan a távozó légiós új csapata
Az NB I-ből kiesett Mezőkövesdtől távozó szenegáli-francia középpályás, Christian Gomis a thai élvonalban szereplő BG Pathum Unitedhez írt alá.
Újpest
Új erőnléti edző
Ahogyan a Csakfoci korábban jelezte, nem egyedül érkezett Bartosz Grzelak Fehérvárról, stábjából ugyanis Száraz Ádám erőnléti edző is Újpestre tette át a székhelyét a Viditől.
Ferencváros
Utazókeret
Sok fiatallal, több rutinos játékossal és visszatérőkkel is dolgozhat Pascal Jansen Bad Radkersburgban. Nincs az utazók között Iyinbor Patrick, aki az előző idényben Kecskeméten játszott kölcsönben.
Tovább az összes átigazoláshoz