"Az Arsenal a spórolás miatt maradhat le Szoboszlairól" - Angliában is a magyar játékos leigazolását sürgetik

Egy angliai cikkben részletesen írnak arról, hogyan és miért maradhat le az Arsenal Szoboszlai Dominik megszerzéséről - amit hatalmas hibának tartanának.
Dudás Gábor 2020. november 23., hétfő 14:37
Egy angliai cikkben részletesen írnak arról, hogyan és miért maradhat le az Arsenal Szoboszlai Dominik megszerzéséről - amit hatalmas hibának tartanának.
Szerző: Dudás Gábor 2020. november 23., hétfő 14:37

A két évtizedes múltra visszatekintő hírportál, a hitc.com cikkében leszögezi, hogy az Arsenal olyan előnyös üzletet köthetne Szoboszlai Dominik megszerzésével, mint amilyen anno a walesi Aaron Ramsey leigazolása volt (2008-ban mindössze 4,8 millió fontért vették meg Cardiffból a középpályást, aki aztán alapember lett az Ágyúsoknál és három FA-kupát is nyert a klubbal).

Ugyanakkor a szerző szerint félő, hogy az Arsenal, illetve Stan Kroenke amerikai üzletember, a klub többségi tulajdonosa "garasoskodása" miatt a londoniak végül lemaradnak a 20 éves magyar szerződtetéséről.

A lap ugyanis úgy tudja, hogy hiába kerülne - természetesen angliai viszonylatban - "mindössze" 23 millió fontba hozzávetőlegesen a fiatal középpályás, Kroenke egy összegben nem akar fizetni a Red Bull Salzburgnak, csak részletekben, ami meghiúsíthatja az üzletet.

A cikk szerint az "nyílt titok", hogy az Arsenal is meg akarja szerezni Szoboszlait, de hiába a középpályás "szerény" ára, az angol klub "spórolása" miatt azonban kútba eshet a portál szerint az üzlet, vagy ahogy fogalmaznak, az Ágyúsok "totálisan elfuserálhatják" az ügyet, mert megint "az ajándék ló fogát nézik".

Hozzáteszik, hogy a többi komoly érdeklődő (itt a Real Madridot és a Tottenhamet említik) küzül bárki hajlandó lesz kifizetni előre és egyben a Szoboszlaiért kért összeget a Salzburgnak, akkor a pénzéhez a kelleténél jobban ragaszkodó Arsenal biztosan hoppon marad majd.

Olvastad már?
A válogatott kiszemeltekkel a legmagyarabb Bundesliga-csapat épülhet fel
Megerősíti a csakfoci.hu múlt heti információját az egyik nemzetközi átigazolási portál Szalai Attila lehetséges Lipcsébe igazolása kapcsán.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
DAC
Samuel Petrás
A Zsolnától kölcsönvett Samuel Petrás a kölcsönjátéka letelte után is a DAC játékosa marad, miután a klub érvényesítette az opcióját és 2026 nyaráig szerződést hosszabbított a kapussal.
MOL Fehérvár
Patric Jildefalk
A Svédországból érkező 36 esztendős szakember asszisztensedzőként segíti majd Bartosz Grzelak munkáját.
Puskás Akadémia
Brandon Ormonde-Ottewill
Brandon Ormonde-Ottewill szerződést hosszabbított a Puskás Akadémiával. Az angol hátvéd 2024 nyaráig biztosan marad a PAFC-nál, és ha jövőre a klub él opciós jogával, ez a kontraktus 2025 júniusáig meghosszabbodik.
Tovább az összes átigazoláshoz