A szponzornak jól jön az MU vergődése - tízmilliókat spórolhatnak

Az angol klub komoly bevételektől eshet el az "apróbetűs rész" miatt.
admin 2016. november 18., péntek 19:21
Az angol klub komoly bevételektől eshet el az "apróbetűs rész" miatt.
Szerző: admin 2016. november 18., péntek 19:21

 

Ha a José Mourinho vezette Manchester United az idei szezonban is lecsúszik a BL-szereplésről, a klubot támogató Adidas sportszergyártó komoly összeget spórolhat - ezt a vörös ördögök gazdasági vezetője árulta el. A német vállalat tavaly tíz évre szóló, 750 millió fontos szerződést kötött az angol klubbal, és a megállapodásban szereplő záradékok miatt főhet is a manchesteriek feje.

- A szerződés egyik pontja szerint ha a klub kétszer egymás után lemarad a BL-szereplésről, az az éves támogatás 30%-ának elvesztését jelenti, ugyanis ez esetben a sportszergyártó ennyivel kevesebbet köteles kifizetni. Ez évi 70 millióból 21 millió mínusz - mondta el Cliff Baty. - Szintén csökken az összeg akkor is, ha az El-csoportkörében elvérzünk, ám a továbbjutás elmaradása tízmilliónál kevesebb hiányt okozna.

A Manchester United jelenlegi helyezése alapján egyik feltételt sem tudná teljesíteni, így komoly bevételkiesésre számíthatna. Az angol klub harmadik helyen áll az Európa Liga-csoportjában, azonban csak az első két hely ér továbbjutást, és mindössze hatodikok a Premier League-ben, a BL-kvalifikációhoz azonban az első 4 között kellene végezniük.

 

Neked ajánljuk
Átigazolások
Újpest
Kiss Tamás
A lengyel másodosztályú - de kupagyőzelme miatt az EL-ben induló - Wisla Krakówhoz utazott orvosira a jelenleg szabadon igazolható, legutóbb Újpesten szerepelt Kiss Tamás.
Fehérvár FC
Mi lesz Fiola Attilával?
Továbbra sem dőlt el, hol folytatja pályafutását Fiola Attila. Az 59-szeres válogatott védő szerződése június 30-án lejárt, így jelenleg szabadon igazolható. (nso.hu)
Vasas/Szentlőrinc
Két fiatalt kölcsönadtak
A Vasastól érkezik kölcsönben az NB II-es Szentlőrinchez Rab Boldizsár és Szabó Benjámin. Előbbi védekező középpályásként, utóbbi jobb oldali szélső védőként vethető be.
Tovább az összes átigazoláshoz