A Vidi és a Puskás korábbi légiósáról a mostani edzője: „Haragszom rá, hízott, és elveszítette a sebességét”

Ezekiel Henty a Slovan meghatározó játékosa, az idei bajnoki szezonban 9 gólnál jár, de az utóbbi hetekben adós a találatokkal.  A Videoton és a Puskás Akadémia korábbi nigériai támadójával kapcsolatban kemény kritikát fogalmazott meg a jelenlegi edzője.
Privacsek András 2021. december 9., csütörtök 15:41
Ezekiel Henty a Slovan meghatározó játékosa, az idei bajnoki szezonban 9 gólnál jár, de az utóbbi hetekben adós a találatokkal.  A Videoton és a Puskás Akadémia korábbi nigériai támadójával kapcsolatban kemény kritikát fogalmazott meg a jelenlegi edzője.
Szerző: Privacsek András 2021. december 9., csütörtök 15:41

A szlovák sport.sk a Slovan csütörtöki, a továbbjutásról döntő Konferencia Liga mérkőzése előtt bemutatja a Ezekiel Hentyt, aki korábban Fehérváron és Felcsúton is futballozott. A nigériai támadó többek között elmondja, hogy 19 évesen azért nem tudott megragadni az AC Milánnál, mert az akkori ügynöke rossz tanácsokkal látta el, de beszél arról is, hogy Oroszországba a hideg és a hó miatt nem akart igazolni. Nem is ment neki a játék, ráadásul szinte folyamatosan beteg volt.

Henty a lapnak elmondta, még egy klubhoz sem kötődött annyira érzelmileg, mint a Slovanhoz.

- Weiss edző olyan, mint egy tábornok. Bízott bennem én pedig ezt szeretném meghálálni, tiszta szívvel játszom érte és a Slovan színeiért minden mérkőzésen. Nagyon kötődöm a klubhoz, ilyet most érzek először.

Vladimír Weiss megdicsérte támadóját, de beszélt a negatívumairól is.

- Néha fel kell emelnem a hangomat, de valamikor egy szóval is eredményt lehet nála elérni. Óriási erő és dinamizmus van benne, a minőség, amit képvisel pedig nyilvánvaló. Ő egy nemzetküszi szintű játékos – mondta róla az edzője pár hete.

Azóta viszont hullámvölgybe került, november óta csak egyszer volt eredményes.

- Néha egy kicsit megdicsértem, néha a média, de a sok édesgetés nem mindig jó. Nem azt csinálja, amit kérek tőle. Haragszom rá, ráadásul nem megfelelő a súlya sem. Hízott, emiatt elveszítette a sebességét és a dinamikáját. Le kell fogynia, ezt mondtam neki is. Enélkül nem tud úgy játszani, mint egy hónappal ezelőtt. – fakadt ki Weiss.

Henty 2017-tól 2019 -ig játszott az NB I-ben (közben volt egy eszéki kitérője), előbb a Videotonban, majd a Puskás Akadémiában. A két csapatban összesen 38 bajnokin 15-ször volt eredményes. 2020 januárjában igazolt a Slovanhoz.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Fehérvár FC / Kisvárda
Kisvárdai alapember tart a Vidihez
A csakfoci.hu információi szerint a Fehérvár FC-nél folytathatja pályafutását Bohdan Melnik, az NB I-től búcsúzó Kisvárda 27 éves középályása.
DVSC
George Diba
A Loki a Hapoel Haifa egyik játékosát, a 25 éves belső védőt, Georgi Dibát szemelte ki.
DAC
Vitális Milán
Az eredetileg 2025 nyarán lejáró kontraktusát további két évvel hosszabbította meg a 22 éves magyar középpályás, aki iránt több klub is érdeklődött.
Tovább az összes átigazoláshoz